STV - blogg

STV - blogg

Veterantävlingar på Mallorca 2016!

Internationella tävlingarSkapad av Bo Hemborg 2016-09-30 20:22:37

Fredagen den 30 september 2016.

IX International Senior Tennis Open!

Idag, fredag, har semifinaler spelats i de olika klasserna.

För svensk del kan vi med glädje notera att
- Anders Sirkia är i final i HS55 och att
- Håkan Ellwe (foto nedan) är i final i HS70.Under lördagen avgörs även dubbelmatcherna.

Hur läget är för de svenska spelarna finns att läsa: HÄR!

T
yvärr förlorade Anders Sirkia i finalen HS55.

Det regnade när Håkan Ellwe skulle spela sin final. Spel idag söndag?
Redaktören återkommer.

Idag söndag inleds ...

21st Mallorca Seniors Open 2016!


Se spelplan och resultat för svenskarna:
HÄR!

Måndag lunch!


Nu är redaktören själv på plats efter en söndagsresa som började kl 0700 och slutade kl 2200!

Är man snål så får man vara beredd på att resan tar lång tid. Men fyra timmars uppehåll i Frankfurt gav mig chansen att få njuta av finalen i Shenzhen Open i Shenzhen, Kina mellan Richard Gasquet och Tomas Berdych. Berdych vann efter att ha missat två matchbollar i Gasquets serve vid ställningen 7-6, 5-3! Han förlorade sedan setet efter noll-break i egen serve och dåligt spel i tiebreak. I tredje set höjde han dock sitt spel och lyckades vinna med 7-6(5), 6-7(2), 6-3! Då var det ganska skönt att efter denna nerviga match sätta sig på Lufthansa mot Palma. Där väntade en buss (för en billig penning) som gav mig chansen att lära känna Mallorca kvällstid mellan kl 18:00 och 22:00. Att det finns så många turister utspridda på ön vid denna tid på dygnet visste jag inte!

Men nu till tennisen!

Här den välkända entrén!
Och här tre damer som trivs i DS45-klassen.


Från vänster ovan Susanne Franke, Anne Johansson och Cecilia Persson.

Bert Chyssler skall spela kl 09:00. Här Bert med sin tyske motståndare.
... som inte kommer att ställa till något besvär för Bert i hans fortsättning i klassen.


Och här två svenska HS55:or som har varit och tränat inför kommande matcher.

Och här skall vår ordförande i SvTF, Thomas Wallén, inom kort in på banan för att i den moraliska finalen i HS60-klassen möte skicklige engelsmannen och världstvåan Paul French. Två veteraner med P-T Wall till höger och Bert Chyssler till vänster stöttar Thomas med sin moralisk närvaro.

Själv tar redaktören chansen att förstärka sina relationer med tävlingsledningen genom närkontakt med högste chefen Helge Albrecht!
Här anmäler man sig.

Helge Albrecht har sett till att han har en kvalificerad stab av kunniga och vänliga medarbetare. Här ett föredöme: Anja Baumann!

Men nu är det allvar!

Här de två spelarna med tävlingsledningens Mirja Bunger i mitten. Längst till höger på fotot kan man se banskötaren som inom kort blir besvärlig för Thomas. Han anser nämligen att Thomas har skor på sig som gör märken i banan. Högre chef tillkallas som beslutar: Byt skor! Thomas får låna ett par av en av de närvarande svenskarna.

Matchen kan börja.

Hur det gick? Läs mer nedan!

Redaktören skall själv spela. Därför tillfälligt avbrott i rapporteringen.

Men redaktören återkommer!


Måndag kväll!

Det har varit en lång eftermiddag.

Kl 15 skulle jag spela min första singelmatch på NA Taconera. Men min motståndare och jag kom inte in på bana 5 förrän kl 16:30. I vanlig ordning tog vi så god tid på oss att vi var den enda spelande paret kvar vid ½ 6 – tiden. Vi hade nöjet att ha tävlingsledningen vid sidan av banan. De ville ju gärna komma ”hem” till övriga i tävlingsledningen. Jag hade turen att göra färre missar än min motståndare. Som vänsterhänt spelare hade jag inga problem med solen utan kunde vinna med 6-2, 6-3.

Under tiden som vi spelade var det många av oss svenskar som var i elden. Resultaten finns nu – sent omsider - tillgängliga här: HÄR!

De flesta av oss vann stort medan några av oss förlorade i jämna matcher. Nu finns chansen att göra bra ifrån sig i consolation för de som har förlorat sina första matcher. Helge Albrecht har ordnat en fin turnering där alla får möjlighet att spela minst två matcher. Bra Helge!

Jag vill gärna gratulera Margareta Meldahl till en fin match mot världsstjärnan Petro Krüger Sydafrika. Det blev jämna siffror i de två seten.

Lycka till i morgon och på onsdag (gäller det fåtal svenskar som är spellediga i morgon tisdag!).

Redaktören återkommer.

PS.Här några foton från måndagen:

Du skall veta, Rolf Westman, att Du har en tysk motståndare som gärna hade sett Dig här på Mallorca i HS75-klassen, Klaus Haas, som nu är tredjeseedad i klassen. Nu får Cay Sollin försvara de svenska färgerna i klassen.

PT Wall har sin coach med sig. Kanske Du kan gå lika långt som för två år sedan när Du krossade allt motstånd i Din klass!


En som också var på plats var/är Nubbe, förlåt Hubbe, Nilsson! Han hade förlorat i går och var därför inte på det strålande humör som i vanliga fall kännetecknar honom!

Och här två svenskar som utmärkt sig på tennisbanan på något skilda sätt. Till vänster Michael Zachrisson som förlorade sin första match i HS55 efter hård kamp mot en trist men skicklig tysk och som nu skall vinna (?) consolation i klassen och till höger Anders Sirkia som tog sig till final i HS55 i den tidigare turneringen under veckan. Nu laddar han för tisdagens match mot en skicklig engelsman.

Anders fick ett fint pris för sin andraplacering. Se nedan:Och här har vi Johan Claesson tillsammans med sin coach.

På eftermiddagen kvaddade Johan sin motståndare i HS50, som dock lyckades vinna ett game!

Matchbollen på för Johan rätt väg, dvs ut...!


Ytterligare en svensk spelade sin match på banan strax intill.

Det var Håkan Ellwe som i HS70 besegrade en på många sätt besvärlig fransman, Claude Boutard, med siffrorna 7-6(3), 6-2.

Håkans fransktalande coach Marianne och svenska supportrar, bl a dubbelpartnern Robert Stig, var på plats!


Nu natti, natti!

Tisdag förmiddag!

Turneringshotell är Beach Club Font de Sa Cala. Men vi är många svenskar som inte fått något rum på Bech Club. Vi har därför "tvingats" ta in på hotellet mitt över gatan, Iberostar. Men det är inte så dumt det heller.

Här ett foto som skulle visa den vackra havsutsikten. Men i stället blev det bara ett foto av de närmsta träden. Det ljusa i bakgrunden får utgöra solskenet och havsutsikten.


Från matsalen har man samma vackra utsikt över havet. Men även i detta fall vill inte kameran visa sanningen. Men bra nog ändå med kaffe- och mjölkkannan i förgrunden till höger.I hotellets reception står Marian beredd att klara av alla de problem vi gäster kan tänkas ha. Däremot vill hon av någon anledning inte tala om hur vi skall vinna våra matcher.

En som bor på hotellet är Harald Kjessler. I söndags vann han sin första match i HS50 enkelt men mötte sedan på måndagen den fjärdeseedade schweizaren Hansi Dreifaldt som vann med de täta siffrorna 7-5, 6-4.

Nu får Harald koncentrera sig på dubbeln tillsammans med Ulf Rosberg. De är tredjeseedade så man förstår att tävlingsledningen har höga förväntning på svenskarna. Och då har vi detsamma!

På väg till Beach Club Font de Sa Calas tennisbanor passerar jag en av stjärnorna i turneringen - Alan Rasmussen Danmark. Av någon anledning är han bara seedad 9 i HS60 men kommer att ta sig till minst semifinal i klassen. För övrigt spelar han dubbel med en annan stjärna - engelsmannen Paul French - som fick kämpa ganska ordentligt innan han besegrade vår egen Thomas Wallén i måndags!


Strax därefter möter jag samma H55-gubbar som i går som även idag "bara" har tränat en stund på en av banorna.


Christer Lundberg som är 27-seedad skall möta 9-seedade britten Richard Jackson på NA Taconera kl 10:30 medan P A Lindeborg som är 3-seedad skall möta 21-seedade spanjoren Francisko Carrasco Navarro på Font de Sa Cala kl 12:00.

Kan man hoppas på svenska segrar?

Och här åtminstone en stjärna - Peter Pokorny - till vänster.

Till höger "offret" för Peters tenniskonst - tysken Rolf Willrich. Får Rolf några games? Knappast!

Och här husets katt - kanske dess tennismaskot?


På bana 5 skall 8-seedade Cay Sollin in och i HS75 möta sin dubbelpartner, 7-seedade
Werner Schlereth. Kan man hoppas på svensk seger?


Här med tävlingsledningens funktionär i mitten, som ser ut som om han har värmt upp ordentligt inför matchen.

På bana 4 möter 3-seedade Klaus Haas 10-seedade engelsmannen Robert Milner. I inledningen av matchen ser faktiskt Klaus ointresserad ut.


Men han kommer väl att bättra sig - med hjälp av sin coach närmast kameran.

Här ett trevligt besked:

Daniel Brodén nedan till höger har tidigare besegrat en 6-seedad österrikare i HS45-klassen och Guy de Smet nedan till vänster har tidigare besegrat en oseedad tysk med 6-0 i tredje set. Spännande!


Funktionären Dorota från Polen (!) ser till att uppvärmningstiden begränsas till fem minuter - på alla banor.

Här två spelare som skall iväg till 10:30 - matcher ...

... Anders Björklund och ...

... Mats Lilja, med sin nygamla coach, Kristina! Nygammal = nytt snyggt ansikte!

Mats skall spela här på Font de Sa Cala och möta oseedade Markus Frenner
medan Anders Björklund skall få biltransport till Son Besso för spel mot 6-seedade tysken Joachim Meier.


Mats blir favorit i sin match medan vi nog realistiskt sett måste acceptera en förlust för Anders!
Och nu gäller det att ladda själv för match kl 15:00 tillsamman tyska Ingrid Lösel mot Birgitta och Lars-Erik Ringström i MD75 - klassen.

Tisdag kväll!

Innan jag kom iväg till min 15-match träffade jag på Kenneth Andersson som skulle spela dubbel tillsammans med Björn Forsén på Aguait-banorna.


Även Jan-Erik Friberg väntade på transport.


Medan jag väntade på transporten kom det ett räddningsfordon med tävlingsledaren Helge Albrecht vid ratten!.

Han lovade att ordna så att alla de svenska deltagarna skulle få en ”egen” hörna vid onsdagens festmåltid med början kl 18:30.
Trevligt!

För egen del blev det en trevlig transport till Son Besso.

Här anmäler min partner Ingrid Lösel att vi är på plats.

Och de fyra spelarna uppställda inför MD75-matchen.


Det blev tyvärr förlust för paret till höger med 8-10. Det trista hände att matchen avgjordes på ett fatalt sätt genom att spelaren längst till höger i matchtiebreaket servade vid ställningen 8 – 9 och då slog ett dubbelfel. PINSAMT!

Denna negativa insats påverkade redaktörens förmåga att under kvällen kommentera övriga svenska spelares mycket positiva insatser under dagen. Hänvisar därför läsaren enbart till resultattablån, som finns: HÄR!

Några få kommentar: Glada svenska överraskning i de yngre klasserna. Bl a vann Daniel Brodén/Mattias Lundgren sin match i HD45-klassen med 6-0, 6-0! I de något äldre klasserna ser det även positivt ut. Bl a vann Cay Sollin sin match säkert i två raka set. PT Wall tvingades dock ge sig i en tresetsmatch mot 11-seedade österikaren Prelog. Även Anders Björklund och Robert Stig förlorade mot kvalificerat motständ.

Onsdag morgon!

Redaktörens trista match med förlust genom dubbelfel på matchbollen i MD75-klassen är glömd! Egentligen förträngd! Nu väntar en dag med många trevliga svenskmatcher.

Jag ber att få hänvisa till aktuell tablå där Du hittar dagens, torsdagens, svenska matcher: http://itfseniors.tournamentsoftware.com/sport/matches.aspx?id=2791DAA3-2848-458D-B4BB-B3E4E207D064

Exempel:

· - Håkan Ellwe kl 1030 på Font de Sa Calla

· - Fredrik Söderlind kl 1200 på Font de Sa Calla

· - Mats Lilja kl 1330 på Taconera

· - Margareta Meldahl kl 1500 i DD på Taconera

· - Tre svenskar i HD55 kl 1630 på Aguait. Kul!

· - Roul Rohlsson i HD80 kl 1500 på Son Besso

· - Pia Hankö i MD45 kl 1630 på Son Besso

· - Torsten Hansson i HS65 kl 1330 på Taconera mot andraseedad!

· - m fl, m fl.Redaktören återkommer!

Onsdag eftermiddag!

Innan jag gav mig iväg till för min match mot den förstaseedade engelsmannen i min klass tog jag ett foto av min havsutsikt.


Något bättre än de tidigare!

Så var det dags för transport till spelplatsen.


Väl på plats frågade jag tävlingsledningens Jens Langkopf. Någon svenskmatch?

Jodå, på bana 1! Och mycket riktigt Bert skulle möta fjärdeseedade Francis Boyer där.


Förr egen del blev min match spelmässigt en blandning av hög och låg kvalitet.

Första set lyckades jag förlora med ett dubbelfel på setbollen: 5-7. I pausen mellan första och andra set passade jag på att under s k toalettbesök dricka en kopp kaffe som fick fram mina bästa resurser på mycket länge: Vinst med 6-1 på ca 20 minuter! I matchtiebreaket återföll vi båda två i första sets försiktiga spel. Vid ställningen 8-9 hade engelsmannen egen serve till matchvinst. Jag lyckades rädda mig kvar i matchen genom en vågad men lyckosam stoppboll. Nästa två bollar vann jag och därmed matchen!

Resultat: Bo Hemborg - Tom D. Eastop [1] 5-7, 6-1, 11-9

När jag drack min segeröl i baren kom Roul med hustru Birgitta till platsen. Roul hade tidigare på dagen vunnit sin match i HS80 enkelt och skulle nu spela dubbel med tysken Althaus mot just min engelske motståndare Tom och schweizaren Hastoy.(Det blev för Roul en enkel seger med 6-0, 6-1.)

Även tyska världsstjärnan - fortfarande - nu i D70-klassen, Heidi Orth, var på plats. Hon hade just besegrat 5-seedade Ana-Maria Arias från Chile(!) i raka set. Både Jens och Heidi är som synes glada över resultatet.

På bana 6 skulle en ny svenskmatch spelas. Monica Sloth-Nielsen hade oturen att i DS65 consolation få möta skickliga belgiskan Brigitte Bocken-Jacob som i sin tur i huvudturneringen hade haft oturen att få möta andraseedade världsstjärnan Heidi Eisterlehner.

(Det blev också förlust för Monica i raka set).

När jag var tillbaka på Font de Sa Cala frågade jag därvarande tyske funktionär om det fanns någon svenskmatch i närheten?
Jodå, på bana 4!

Mycket riktigt! Svenskarna Ellwe och Stig till vänster skulle möta tyskarna Kluge och Lustig till höger i HD65. (Det blev ingen "lustig" match för tyskarna som fick ge sig med siffrorna 1-6, 6-4, 6-10!)

På väg tillbaka till mitt rum konstaterade jag att det fanns annat än tennis att ägna sig åt.


Här Font de Sa Calas behagligt sol- och vattenbad. På rummet längst upp till vänster i huset bortom bassängen brukar Hans Eberstein och Ville Vieglins husera sedan tjugo(!) år tillbaka. Gäller det fortfarande, Hans?

På Iberostar, där jag själv bor, ägnar man sig åt vattenlöpning! Både unga och gamla!

De unga klarar sig bäst!

Nu skall det bli skönt att koppla av efter segern över den förstaseedade engelsmannen. Nu väntar ett välstädad appartement.
De för en redaktör viktigaste attributen finns samlade här:

Specialkontakt med rymden, dvs Internet, med flera kopplingsmöjligheter, lampa, telefon, flaska med lämpligt/nyttigt innehåll samt - viktigast av allt - kameran!

Men nu vila inför onsdagskvällens stora begivenhet:

Galamiddagen med början kl 18:30! Klicka här:Torsdagen den 6 oktober

Nu väntar spel på hög nivå. Med många svenska deltagare inblandade i toppen! Trevligt!

Torsdagens spelprogram för de svenskar som är kvar:

45 - klassen
Daniel Brodén möter andraseedad spelare Font de Sa Cala
Anne Johansson möter tredjeseedad spelare Font de Sa Cala
Daniel Brodén/Mattias Lundgren möter förstaseedat dubbelpar Son Besso

50 - klassen
Ulf Rosberg möter tredjeseedad spelare Font de Sa Cala
Lars Lundahl/Magnus Oskarson möter förstaseedat dubbelpar Aguait
Johan Claesson/Fredrik von Ölreich möter andraseedat dubbelpar Font de Sa Cala

55 - klassen
Per Anders Lindeborg (3) möter sjundeseedad spelare Font de Sa Cala
Christer Lundberg (27) möter andraseedad spelare Font de Sa Cala
Anders Sirkia/Michael Zachrisson (7) möter fjärdeseedat par Font de Sa Cala
Alec Allen/Per Anders Lindeborg (2) möter oseedat par Aguait

65 - klassen
Mats Lilja (7) möter förstaseedad spelare Son Besso
Torsten Hansson (10) möter femseedad spelare Son Besso

70 - klassen
Håkan Ellwe (10) möter Alexander Cernoch (5) Son Besso
Jan-Erik Friberg/Ryszard Ogarzynski (6) möter fyraseedat dubbelpar (i morgon?)
Margareta Meldahl/Renate Schröder (3) möter Petro Krüger/Heide Orth [2] (i morgon?)

75 - klassen
Cay Sollin (9) möter andraseedad spelare Taconera
Cay Sollin/Werner Schlereth (2) möter tredjeseedat par Son Besso
Birgitta och Lars-Erik Ringström möter förstaseedad par Taconera

80 - klassen
Roul Rohlsson (2) möter femteseedad spelare (i morgon)
Herbert Althaus /Roul Rohlsson (1) möter oseedat par Taconera

85 - klassen
Bo Hemborg möter Hans Poetter (i morgon?)

Torsdag förmiddag!

Tyvärr, det ser ut att bli en regnig dag!På bana 9 värmer finländaren Tapio Rossi och vår egen Ulf Rosberg upp i HS50-klassen.


Medan man i den andra svenskmatchen, den mellan Per Anders Lindeborg (3) och sjundeseedade mexikanaren (!) Edgar Giffenig till vänster tvingas vänta på sin tur.


Många turister som inte är intresserade av tennis väljer att vänta på bussen till närliggande stad, Cala Ratchada.
Här avviker dom!

En som står i regnet och väntar på att matcherna skall komma igång är Alan Rasmussen som igår förlorade mot.sjätteseedade spanjoren Felix Riba i en tät match. Alan anser att denne mycket väl kan gå till final. Alan är själv på tredje året i klassen.


Till och med städerskorna har gått i regnskydd.


Så det dröjer nog innan matcherna kommer igång igen.

Speciellt när banorna ser ut så här:Håkan Ellwe har här fått veta att tävlingsledningen kl 14:30 kommer att ge nya besked om det blir tennis eller ej. Marianne ser ut att vara nöjd med denna information.

Själv passar jag på med att ta en lunchpaus på restaurang Bambu - en av speciellt skåningarna omtyckt restaurang.Öl och grönsakssoppa för 8 €. Det är väl överkomligt! När jag ätit färdigt kommer Birgitta Ringström in på restaurangen. Lars-Erik letar efter parkeringsplats för deras hyrbil men kommer snart. Under tiden berättar Birgitta om sin match i går. Hon hade utsatts för en utskällning ev den tennisdam hon nu i eftermiddag skall möta i MD75, Karin Mathenz! Birgitta hade anmält sig till spel hos tävlingsledningen på Taconera. Men i tävlingsledningens stressiga situation fick Birgitta inget besked om att hon skulle in på bana 4. Först efter en lång stund kom dom på att informera Birgitta. När Birgitta då hälsade på sin motståndare fick hon en grandios utskällning. Under hela matchen uppförde sig motståndaren på ett oacceptabelt sätt. När tyskan hade vunnit matchen efter matchtiebreak vägrade hon ta Birgitta i hand.
Det finns typer - även i Tyskland!

Här berättar Birgitta om sitt obehagliga möte med Karin Mathenz!
I restaurangen träffade jag senare på de skåningar som verkligen uppskattar restaurangen.


Från vänster Lena Söderberg, Hubbe Nilsson, Kenneth och Kristina Andersson och Guje Nilsson. Lena hälsar från Björn som ligger på rummet och mår dåligt, tyvärr.


Torsdag kväll

Dagens svenska matcher var:

45 - klassen
Daniel Brodén möter andraseedad spelare Font de Sa Cala
Anne Johansson möter tredjeseedad spelare Font de Sa Cala
Daniel Brodén/Mattias Lundgren möter förstaseedat dubbelpar Son Besso

50 - klassen
Ulf Rosberg möter tredjeseedad spelare Font de Sa Cala
Lars Lundahl/Magnus Oskarson möter förstaseedat dubbelpar Aguait
Johan Claesson/Fredrik von Ölreich möter andraseedat dubbelpar Font de Sa Cala

55 - klassen
Per Anders Lindeborg (3) möter sjundeseedad spelare Font de Sa Cala
Christer Lundberg (27) möter andraseedad spelare Font de Sa Cala
Anders Sirkia/Michael Zachrisson (7) möter fjärdeseedat par Font de Sa Cala
Alec Allen/Per Anders Lindeborg (2) möter oseedat par Aguait

65-klassen
Mats Lilja (7) möter förstaseedad spelare Son Besso
Torsten Hansson (10) möter femseedad spelare Son Besso

70 - klassen
Håkan Ellwe (10) möter Alexander Cernoch (5) Son Besso
Jan-Erik Friberg/Ryszard Ogarzynski (6) möter fyraseedat dubbelpar (i morgon?)
Margareta Meldahl/Renate Schröder (3) möter Petro Krüger/Heide Orth [2] (i morgon?)

75 - klassen
Cay Sollin (9) möter andraseedad spelare Taconera
Cay Sollin/Werner Schlereth (2) möter tredjeseedat par Son Besso
Birgitta och Lars-Erik Ringström möter förstaseedad par Taconera

80 - klassen
Roul Rohlsson (2) möter femteseedad spelare (i morgon)
Herbert Althaus /Roul Rohlsson (1) möter oseedat par Taconera

85 - klassen
Bo Hemborg möter Hans Poetter (i morgon?)

På grund av regn prioriterade tävlingsledningen singelmatcherna. Dubbelmatcherna är flyttade till fredag.

Här dagens svenska resultat:

45-klassen
Både Daniel Brodén och Anne Johansson förlorade sina matcher.

50-klassen
Ulf Rosberg förlorade sin match.

55-klassen
Både Per Anders Lindeborg och Christer Lundberg förlorade sina matcher.

65-klassen
Mats Lilja vann sin match!
Torsten Hansson förlorade sin match.

70-klassen
Håkan Ellwe förlorade sin match.

75-klassen
Cay Sollin förlorade sin match.

80-klassen
Roul Rohlsson vann bägge sina matcher!

Redaktörens kommentar: Vi har många bra veteraner. Men för deras framgångar finns det alltid en begränsning. Alla kämpade dock efter bästa förmåga.

Denna gång kan vi glädja oss främst över Mats Liljas överväldigande insats. Att besegra en professionell spelare som Andrew Rae är professionellt! Stort GRATTIS! Kan vi hoppas att det går hela vägen fram till final och finalvinst nu i HS65 - klassen?

Här några foton från kvällens matcher:

Finske spelaren hade en bra dag medan Ulf Rosberg inte fick spelet att fungera på topp.
Per-Anders Lindeborg mötte ett mexikansk proffs som behärskade alla slag. Det är bara att acceptera att man då inte kan vara med i leken.

Tack för bra match!
Per Anders tog chansen att förklara för sina vänner på läktaren varför mexikanaren var så skicklig.

Margareta Meldahl lärde sig mycket av mexikanaren som hon kan använda i morgondagens dubbel.


På spelplatsen Son Bosso hade Mats Lilja redan besegrat Andrew Rae när redaktören kom på plats. Nu blev det att följa det spännande slutet i matchen mellan Torsten Hansson och spanjoren Luis Flor de la Morena. Ovan svenska suportrar.

Här spanjoren:


Och här Torsten:

Spanjoren vinner en mycket välspelad match med 6-4, 3-6, 6-3. All heder, Torsten!

En match mellan två justa veteraner!

Nu laddar vi för morgondagens matcher med förhoppningsvis solen och det fina vädret tillbaka.

Här hittar Du: Fredagens matcher!

Fredag kväll!

Vilken dag och vilken kväll!

Jag hade förmånen att i min sista match i min H85-klass möta en mycket sympatisk tysk som på senare år insett att seger i tennis har sina fördelar men inte kan konkurrera med den trevliga samvaron på och vid sidan av tennisbanan som ju trots allt är syftet med tennisen.


Jag har ännu inte kommit därhän i min tennis. Jag var därför ofin nog att slå stoppbollar som han inte klarade att nå i syfte att vinna matchen och klassen.

Fördelen med den inställningen var att jag nedan kan presentera det dokument som visar att jag vunnit HS85-klassen.

Prisutdelare var chefen själv, Helge Albrecht.

Det blev i övrigt ömsom vin, ömsom vatten i dagens resultat på svensk sida. Du hittar samtliga fredagens resultat: HÄR!

Exempel på resultat:

I t ex HD55-klassen är Alec Allen/Per Anders Lindeborg på väg mot seger i klassen. I dag fick Anders Sirkia/Michael Zachrisson känna av deras högklassiga spel.

Mats Lilja hade ju i går i HS65-klassen besegrat förstaseedade Andrew Rae genom att australiensaren gav upp i andra sett pga hälsporre. Idag tvingades Mats själv ge upp mot sin motståndare pga av ryggproblem som stört honom under hela veckan.

I HS80-klassen är Roul Rohlsson efter säker seger i semifinalen framme i final och möter där förstaseedade Herbert Althaus.

Och i HD80-klassen har Roul Rohlsson hittat en bra partner, just Herbert Althaus, som idag bidrog till att de i morgon spelar final i klassen.

Men redan i dag är det dags att hylla ytterligare två svenskar som vunnit i HD45-klassen.

Jag tänker då på Daniel Brodén/Mattias Lundgren som vunnit HD45-klassen.


I morgon är det flera svenskar som har chansen att ta hem segern i dubbelklasserna. Förutom Per Anders i HD55 så har vi Lars Lundahl/Magnus Oskarsson i HD50, Hakan Ellwe/Robert Stig i HD65, Jan-Erik Friberg i HD70, Cay Sollin i HD75 och Roul Rohlsson i HD80! Inte dumt alls!

Men vi får inte glömma att vi även har det trevligt bl a kvällstid. Redaktören fick möjlighet att njuta av en skånsk afton med god mat och dryck på rest.

Och PT Wall tyckte vi skulle fira HS85-segraren med ett foto. Bara att tacka och ta emot!
Men sedan fortsatte den trevliga samvaron med inlägg av bl a Kristina Andersson.
Se, det var en helkväll.

*****

Tidigare på dagen kollade redaktören hur det gick för de svenske.

Här några foton med förklarande text.

Vid turneringsledningen bord fanns det en skärm med uppgifter om var spelarna höll till. Där kunde man också följa det aktuella läget.

PT Wall och Torsten Hansson kunde efter att ha avslutat singelturneringen gå omkring och kolla hur det bl a gick för de övriga svenska deltagarna.


Själv tog jag mig till bana 9 där i HS80-klassen andraseedade Roul Rohlsson skulle möta femteseedade engelsmannen Stuart Gould. Det blev en nästan pinsamt enkelt seger för Roul som inte släppte ett game! Du är i Ditt livs form, Roul!

Även Kenneth Anderson var nöjd med Rouls spel.

Jag skulle spela min sista match på Taconera kl 12:00. Samtidigt skulle Monica Sloth-Nielsen/Jan-Erik Friberg möta det danska paret Benedikte Braae/Sven Larsson.

De spelade på banan intill mig så jag kunde följa första set. Det var en jämn match med ovanligt bra mixedspel. Tyvärr vann danskarna de avgörande bollarna i vissa games och därmed första set med 6-4. Senare kunde jag konstatera att andra set hade gått till tiebreak med seger för danskarna med 7-6(2).

Åter till Font de Sa Cala där Håkan Ellwe och Robert Stig som tredjeseeade par i HD65 kunde glädja sig åt sin seger över tysk-italienska femteseedade paret Franz Remy Antonio Tripodi med 6-4, 6-3.


Men nu, söndagen den 9 oktober kl 22:00, är redaktören hemma i Sverige.

*****

Här redaktörens slutrapport:

Mallorca Senior Open 2016

Tävlingen är ett mycket bra exempel på veteranturneringar som ger deltagaren både goda möjligheter att spela matcher och att umgås med andra spelare vid sidan av banan på ett socialt mycket trevligt sätt.

Redaktören har varit med ett stort antal år och kan bara konstatera att Helge Albrecht har lyckats organisera en tävling som faktiskt är överlägsen övriga turneringar. Stora ord men sanna ord – enligt redaktörens uppfattning.

I år har det varit ett stort antal svenskar som deltagit i de yngre klasserna. Vi får väl hoppas att det blir ytterligare ”ungdomar” som söker sig till Mallorca Senior Open första veckan i oktober år 2017. Det blir nämligen svårt för våra bästa äldre seniorer att ställa upp i nästa års tävling på Pont de Sa Cala eftersom veckan därpå spelas Veteran VM för äldre veteraner i Lake Nona, Florida, USA.

Du hittar de fyra bästa spelarna/paren i samtliga klasser: HÄR!

Vi har som nämnts tidigare en svensk segrare i klassen HS85, en svensk segrare i HD80 och två svenska segrare i klassen HD45. I övrigt har vi flera svenska goda placeringen i de olika klasserna.

Du hittar samtliga svenska spelares resultat: HÄR!

Vi har alltså många bra veteraner. Många var också på väg mot stora framgångar. Men för de flesta av dem blev det stopp i kvarts- eller semifinaler. Alla kämpade dock efter bästa förmåga och som goda sportsmän/sportskvinnor. Redaktören fick faktiskt av tävlingsledaren Helge Albrecht ta emot beröm för de svenska spelarnas justa agerande på och vid sidan av banan.

Som avslutning här några av redaktörens rapporter från tidigare år:

2008 gjorde Hans Eberstein en fin insats. Läs:


2009 var vi också ganska duktiga. Läs:

2013 gjorde bl a Torsten Hansson en fin insats = finalist i HS65. Läs:

2014 vann PT Wall HS65-klassen och flera andra svenskar gick långt i turneringen. Läs:

Vi ses kanske nästa år!

Bo
Red STV
Karlskrona International Senior Trophy 2016

Internationella tävlingarSkapad av Bo Hemborg 2016-08-22 20:10:24
Den enda ITF-tävlingen som Sverige kan skryta över att vara svensk är

Karlskrona International Senior Throphy.

Årets ITF-tävling inleddes onsdagen den 24 augusti.

Redaktörens rapporter från turneringen finns här.

Här redaktörens första rapport:

Här redaktörens andra rapport:


Välkomna alla till Karlskrona International Senior Trophy 2016!
hälsar
P-A Lindeborg
TävlingsledareSpelprogram onsdag här: ONSDAG!Från Anders Jonsson har kommit följande hälsningar:


Damsingel 45 Nicole Seliger Tyskland - Anne Johansson Sverige 7-5 4-6 6-3
Efter hela 3 och halv timmes spel vinner till sist tyskan som hade sin tunga forehand som vapen, bra kämpat av Anne!
Herrsingel 80 Sven Pewe - Lars Malm 6-1 6-4
Sven vann enkelt första set, sedan tappade han rythmen och Lars tog ledningen med 4-1 i andra innan Sven hittade tillbaka till sitt spel!


Anders Jonsson:
P-A Lindeborg, här med sina så duktiga funktionärer håller i det mesta i den så välfungerande turneringen! Så imponerande att han dessutom kan fokusera på sin egen tennis! Respekt!

Redaktören håller med!

*****
Spelprogram torsdag här: TORSDAG!

Torsdag: En spännande dag med många spännande möten!

Intressanta matcher under torsdagen den 25 augusti

Vi kan räkna med många spännande matcher under torsdagen.

Här några av speciellt intresse:

· Kl 09:30 Revanschmatch mellan Sven Pewe och Gösta Bengtsson i HS80.

· Kl 10:00 Vad kan Kurt Wijkmark göra åt förstaseedade Cay Sollin i HS75?

· Kl 11:00 Vad kan Staffan Zimmerman göra åt engelsmannen Alan Purnell i HS70?

· Kl 11:00 Vad kan norrmannen Jon Paldan göra åt Christer Andersson I HS70?

· Kl 11:00 Vad kan Monica Sloth-Nielsen göra åt Kristina Stig i DS65?

· Kl 12:15 Vad kan Robert Stig göra åt Mats Lilja i HS65?

· Kl 12:15 Vad kan Mats Eurenius göra mot Peo Carlsson i HS60?

· Kl 12:15 Vad kan Anders Jonsson göra mot Lennart Löf i HS65?

· Kl 12:15 Vad kan Suzanne Gjertz göra mot A-C Medhammar i DS65?

· Ca 13:30 Vad kan Joakim Ekberg göra mot Magnus Larsson i HS40?

· Kl 13:00 Vad kan Henrik Källén göra mot P-A Lindeborg i HS55?

· Ca kl 13:15 Christian Eberstein mot Per Nordström i HS40! En toppmatch!

· Kl 15:00 Minst tre spännande dammatcher: Louise Björkhager och Cecilia Grepp i DS50, Cecilia Persson mot Astrid Olbers i DS45 och Gunilla Berg mot Monica Alriksson i DS55!

· Ca kl 16:15 Anne Johansson mot i DS45 förstaseedade Tatjana Stukova? Orkar Du en tuff match till, Anne?

· mm, mm

Kan man hoppas på storpublik trots att det är torsdag, en normal arbetsdag?

Bo
Red STV


Några foton från torsdagens matcher:
Foto: Anders Jonsson

En så hård 3 och en halvtimmes match där de fysiska starka damerna bjöd på en sevärd underhållning i 3 set! Litauskan Tatjana vann till sist men Anne kämpade så imponerande! För andra dagen i rad! (Red anm.)

Karlskronas Kristian till vänster kämpade bra mot duktige Sven!

En stenhård 4-timmars match där dansken Per Tuft till sist lyckades vinna i 3 set över Bertil Samuelsson i en fysiskt mycket underhållande match!


Enligt Henrik spelade P-A upp sig rejält i andra set därav de klara siffrorna!

Enligt Robert som kämpade så bra i första set, ökade Mats spelstyrkan i andra set!

Vår f.d. världsstjärna bjöd på så imponerande underhållning! Hårda välplacerade servar kombinerade med de så tunga, precisa och flacka grundslagen! En eloge till Joakim som "stod upp bra"!

Klicka här: https://www.youtube.com/watch?v=0fdMaczjTe0&feature=youtu.be
s
å kan Du få njuta av Magnus Larssons så fina bollträff! Här ett filmklipp av ett av hans servegame!

*****

(Foto: Lars Malm)
Cay Sollin vann i HS75 över Kurt Wijkmark till höger med 6-3, 6-4.


Sven Pewe vann i HS80 över Gösta Bengtsson till vänster med 0-6 6-3 10-2.


Roul Rohlsson vann i HS80 över Lars Malm till höger med 6-0 6-0.

När man nu får ta del av de senaste resultaten från dagens matcher kan man bara konstatera att Roul Rohlsson äääärrr braaa, liksom Mats Lilja, Magnus Larsson, Bengt Bergelin, Per Nordström, Astrid Olbers, Lennart Löf, Per Johansson, Gunilla Berg, Göran Lundblad, Hans Westergren och Christian Jakobsson.

Det skall bli spännande att följa dem i turneringens senare dagar.

Mycket nöje med kräftorna, Anders!

Men vi är inte i Karlskrona för att enbart äta kräftor - vi är här för att spela veterantennis!

Från Calle Engelberth, H65-klassen,


har kommit följande inlägg om det aktuella läget i de olika klasserna:

H40 Komfortabla segrar för Magnus Larsson, Christian Jakobsson, Per Nordström. De tappade endast 5 games tillsammans.

H50 Få deltagare, så RR.

En mycket välspelad match mellan Båstadsbon Sami Seppanen o Anders Fransson, som den senare vann med 6-3 i skiljeset.

H55 Samma sak, RR, där tävlingsledare P-A Lindeborg vann över Henrik Källèn.

H65 Toppseedade Engelsmannen Sweeney o Dansken Norby spellediga. Övriga kvartsfinalister imorgon är 5 svenskar Andren, Lilja, Engelberth, Löf, Wall + dansken Tuft(som slog ut Hellenen Bertil Samuelsson i en Tuft-Tuff 3 setare idag!)

H80 Också RR. Kommer att avgöras i match mellan Pewe o Rohlsson

Alla damklasser avgörs i RR. Inga överraskande resultat ännu.

Calles minnen från kräftskivan ser ut så här:

Det kunde ha varit värre!

***
Fredagens spelprogram ser Du här: FREDAG!

Många spännande matcher väntar.

Exempel fredag kl 09:30 Per-Thomas WALL - Frans Norby [2] l HS65!


Några foton och kommentarer från fredagens spel inför lördagens och söndagens finaler!

Som redaktör i Stockholm har det varit mindre lyckat att försöka referera vad som har hänt under fredagen. Tack vare Anders Jonssons insatser på plats blir mitt referat kanske godtagbart?

Utgår man från dagens matcher kan jag konstatera att det

· - I HS35 blir det minst en svensk i finalen,

· -I HD35 blir det final mellan två svenska par med Eberstein/Karavidas som segrare?

· - I HS45 blir det final mellan Magnus Larsson och Per Nordström. Per kommer att lyckas vinna två games!

· - I HS45 blir det final mellan Douglas Geiwald och Mattias Lundgren med Douglas som segrare!

· - I HD45 blir det final mellan Magnus Larsson/Douglas Geiwald och Patrik Blomqvist/Jan Hedman. Tveksamt om Magnus/Douglas ger bort något game?

· - I HS50 möts Patrik Hirdbo och Anders Fransson i ”final”. Patrik blir mästare.

· - I HS55 kommer P-A Lindeborg och Christer Lundberg att mötas i söndagens final med P-A som segrare.

· - I HD55 möts i final Lindeborg/Rydegran och Källén/Körling med de förstnämnda som säkra segrare.

· - I HS60 möts i semifinal Mikael Kirs och Bert Chyssler samt Bo Mårtensson och Carsten Svanteson. I lördagens final möter Mikael Kirs Carsten Svantesson med Mikael som slutsegrare.

· - I HD60 möts i final Eurenius/Westergren och Johnsson/Lundblad med Eurenius/Westergren som segrare.

· - I HS65 – en intressant klass med många toppspelare – möte i final på söndag Mats Lilja och Frans Norby med – Norby – förlåt Lilja, som slutsegrare!

· - I HD65 möts i final Löf/Wall och Norby/Tuft med Norby/Tuft som slutsegrare!

· - I HS70 möts i final Henk Nijeboer och Henrik Andrén med Henrik Andrén som segrare!

· -I HD70 möts i final Friberg/Paldan och Bergelin/Sjöblom med Friberg/Paldan som segrare!

· - I HS75 lämnar Rolf Westman w.o. i matchen mot Cay Sollin som vinner klassen med Kurt Wijkmark som tvåa.

· - I HS80 möts i final Roul Per Gunnar Rohlsson och Sven Pewe med Roul Per Gunnar Rohlsson som slutsegrare!

· - I DS45 besegrar Astri Olbers sina motståndare och vinner klassen.

· - I DD45 vinner Björkhager/Olbers sina matcher och därmed klassen.

· - I DS50 besegrar Eva Fridlund i finalen Louise Björkhager och vinner därmed klassen!

· - I DD50 möts Berg/Stig och Fridlund/Grepp i final. Fridlund/Grepp vinner finalen.

· - I DS65 vinner i finalen A-C Medhammar över Monica Sloth-Nielsen!

· - I MD35 har ännu inga par mötts. Redaktören återkommer!

· - I MD45 har ännu inga par mötts. Redaktören återkommer!

· - I MD50 har ännu inga par mötts. Redaktören återkommer!

H65-an Calle Engelberth har sett mer av den vackra miljön än många av Er övriga. Här ett exempel: Tjusigt!

Men Calle har viss inblick i vad som komma skall på tennisbanorna:

Här hans förutsägelser:

H35

En norrman o 3 svenskar i semi imorgon

H45

4 svenskar

Giissar att Hongkongboende Douglas Geiwald blir vinnare.

(Kuriosa: 3 deltagare från Hongkong, men kommunen hade inga Hongkongflaggor som kunde placeras bland övriga deltagande länders flaggor)

Några gissningar till på kommande segrare:

H50 Hirdbo

H55 P-A Lindeborg

H70 H Andrén

H75 Cay Sollin

D60 Gunilla Berg

I H65 spelades en mycket bra match mellan danske F Norrby o P-T Wall, som Danmark vann i tre set.

Semifinalister i morgon; Sweeney, Lilja, Löf, Norrby

Vänligen

Calle


Red: Kanske Du har rätt, Calle?

*****

Här några foton tagna av Anders Jonsson nedan!
Herrsingel 65 Per-Thomas WALL - Frans NORBY [2] 6-2 2-6 1-6


Herrsingel 70 Hakan ELLWE [3] - Anders SJOBLOM 6-3 6-1

Enl. Anders hade han inte mycket att säga till om i matchen!

Herrsingel 60 Mikael KIRS [1] - Goran LUNDBLAD 6-3 6-2

Göran var mycket nöjd att ta så många game mot den så duktige Mikael!

Herrsingel 35 Fredrik STIG - Georg KARAVIDAS 5-7 6-4 4-6

En så tät match som hade kunnat sluta hur som helst!

Herrsingel 60 Bert CHYSSLER [4] - Per JOHANSSON 6-2 6-2

Enligt Per vågade han inte slå igenom sin forehand för att få möjlighet att styra spelet varför siffrorna blev så stora med säker vinst för duktige Bert!

Herrsingel 40 Magnus LARSSON [1] - Christian JAKOBSSON 6-1 6-0

Vi fick tacksamt se ytterligare en uppvisning av den så trevlige Magnus Larsson! Magnus själv var imponerad över Christians kondition som han gärna hade velat ha!

(Calle E ansåg att det var en uppvisning även när Magnus åt lunch! Ja, kanske det!)

Herrsingel 75 Daniel JONASSON - Bengt BERGELIN [4] 2-6 4-6

Daniel spelade upp sig i andra set men den mer rutinerade Bengt höll undan!

En duktig kvartett tennisdamer från vänster Eva Fridlund, Cecilia Grepp, Louise Björkhager o Astrid Olbers.

Herrsingel 60 Peo CARLSSON - Carsten SVANTESSON [2] 4-6 6-4 5-7

Carsten var inte nöjd med sitt spel men lyckades kämpa till sig denna seger efter en tät match!

Damsingel 65 Ann-Christine Medhammar - Kristina Stig 6-3 6-1
Kristina var ändå nöjd med sitt spel!

Damsingel 50 Eva Fridlund - Cecilia Grepp 6-4 6-3
Damsingel 45 Anne JOHANSSON [2] - Astrid OLBERS 7-6 (3) 5-7 2-6

Vilken imponerande insats av Anne som aldrig tidigare varit i närheten att slå duktige Astrid som är så högt rankad! Efter så frejdigt spel där Anne verkligen tog för sig vann hon tiebreket i första set och ledde med hela 5-2 i andra set och hade 30-30 alltså två bollar från seger! Själv säger Anne att hon fick en mindre sträckning i låret och rutinerade Astrid tog hela 5 game och även setet! Avgörande set vann Astrid med 6-2!

Damsingel 65 Monica Sloth-Nielsen - Suzanna Gjertz 6-1 6-0Monica som inte spelat singel på två år fick vinna två singelmatcher idag varav detta var den ena! Så bra gjort!


En överraskande förlust, Ann-Christine och Monica?
Nej, Eva och Cecilia spelade bra!


Som avslutning:

Fyra tennismatadorer! Men bara två får fortsätta: Christian Eberstein och Georg Karavidas!

*****

Lördagens spelschema finns här: LÖRDAG!

Fredagens matcher har hållit hög veterannivå men nu höjs spelnivån ytterligare!

*****

Lördag kl 12:00

Redaktören:

Det känns overkligt att nu - när klockan är tolv lördagen den 27 augusti - befinna sig i en stuga på Saltarö, Värmdö, strax utanför Stockholm och inte vara på plats i Karlskrona!
På centercourten spelar/har spelat Per Anders Lindeborg mot Jan Rydegran i HS55-klassen och nu spelas finalen i HS40 mellan Magnus Larsson och Per Nordström!!! Kan Per ge Magnus något motstånd?
I övrigt är det fullt av matcher under dagen som skulle vara värda en redaktörs öga och kamera! Exempel:

Mikael Kirs mot Bert Chyssler i HS60-klassen!
Niall Sweeney mot Mats Lilja i HS65-klassen!

Jag har dock tillgång till turneringen genom några goda vänners insatser. Jag tänker då i första hand på Anders Jonsson men även Calle Engelberth. Tack för Era bidrag!

Lördag kl 21:00

Redaktören:

Söndagens spelschema finns här: SÖNDAG!

I
stort sett bara kanonmatcher!

Men låt mig nu kommentera turneringens singelklasser - som jag upplevt dem från distans (ca 50 mil!)

- I HS35 är Jonas Nilsson i final mot norrmannen Jonathan Dalnoki! Hoppas på svensk seger kan vi alltid!
- Magnus Larsson har haft uppvisning hela veckan i HS40-klassen. Finalresultatet 6-0, 6-0 mot andraseedade Per Nordström talar sitt tydliga språk.
- I HS45 möts i söndagens final Mattias Lundgren och Douglas Geiwald. Hongkong-spelaren får räkna med att vara storfavorit till segern.
- I HS50 talar allt för att Anders Fransson besegrar Stefan Bengtsson och vinner klassen utan någon förlust.
- Tävlingsledaren P-A fick bekänna färg när han i HS55 mötte Jan Rydegran. Bra insats av Jan. P-A möter i söndagens final Christer Lundberg. P-A bör vinna. (Anmärkningsvärt är att P-A och Jan måste ha jagat det mesta av krafterna ur varandra i singeln. I H55-dubbeln senare på eftermiddagen förlorade de mot Henrik Källén/Pål Körling i matchtiebreak 5-10!)
- Mikael Kirs är förstaseedad i HS60 och kommer att i finalen visa sin höga klass mot Carsten Svantesson.
- Vi får väl acceptera att Frans Norby är bra i HS65. Han vann med klara siffror, 6-1, 6-3 över vår egen Lennart Löf. Men Frans möter i morgondagens final Mats Lilja! Kan vi räkna med svensk seger?! Mats verkar vara i fin form. Han besegrade idag förstaseedade Niali Sweeney med säkra 6-3, 6-1!
- I HS70 överraskade Håkan Ellwe inte bara sin motståndare, förstaseedade engelsmannen Henk Nijeboer, utan även många av sina kamrater inom touren genom att vinna med klara 6-4, 6-1! Grattis Håkan. Final söndag mot (omöjlige) Henrik Andrén.
- I HS75 skulle det bli en kamp mellan Cay Sollin och Rolf Westman vem som skulle ta hm klassen. Nu blev det ingen kamp. Cay Sollin var i normal hög klass medan Rolf Westman hade problem med en armskada- Roul Rohlsson vann HS80-klassen utan problem trots hyfsat motstånd av Sven Pewe.

*****

- I DS45 är det kamp in i det sista. Men vi bör kunna räkna med att Astrid Olbers genom vinst över tyskan Seliger tar hem mästerskapet! (Du som är i Karlskrona i morgon: Kom gärna till bana 4 kl 09:30 och hjälp Astrid vinna sin avgörande match!)
- Eva Fridlund och Louise Björkhager kämpade flera timmar i finalen i DS50 innan Eva lyckades besegra Louise med 8-6 i tredje sets tiebreak!
- I DS55 hade Gunilla Berg inga problem. Mästare efter raka segrar.
- I DS65 var Ann-Christine Medhammar säker segrare.

Eva Fridlund har varit vänlig beskriva hur det gick i DS50 - klassen. Hennes intressanta och spännande rapport finns här:

Vi var tre spelare som möttes i en RR: Cecilia Grepp, Louise Björkhager och jag, Eva Fridlund.

I första matchen möttes Cecilia och Louise. Det blev en klar vinst för Louise 6-0, 6-2. Cecilia hade svårt för Louises svåra underskruvade slag och fick inte igång något eget spel.

I andra matchen möttes Eva och Cecilia. Det blev vinst för Eva som vann med 6-4, 6-3. Matchen var jämn speciellt i början och stod och vägde i flera game. Eva var något starkare på de avgörande bollarna och fick med sig första set. I andra drog Eva ifrån ganska tidigt i setet och Cecilia kom aldrig ifatt.

Den avgörande matchen mellan Louise och Eva hade nog allt en tennismatch kan ha. Matchen spelades i sol och värme och varade i 3 tim och 15 min. Louise vann första set med 6-4 efter mycket jämnt spel. Andra tog Eva med 6-3. I det tredje setet var båda spelarna rejält trötta men kämpade på. Eva fick med sig en ledning med 4-1 och Louise verkade ha släppt. Men det var det verkligen inte tal om. Louise kämpade sig upp till 3-4 och sedan blev det 5-3 till Eva som även hade en matchboll. Här spelade Louise mycket bra och gick fram till en 6-5 ledning. Eva vann sedan nästa game och det stod alltså 6-6, tiebreak! Här lyckades Eva vinna några viktiga bollar och ledde med 6-3 i tiebreaken och här blev det riktigt dramatiskt!

Louise räddar en matchboll, en till. Vi ställningen 6-5 till Eva slår Louise en mycket hög boll som dimper ner precis framför baslinjen. Eva sträcker ut för att försöka nå den och får tag bollen men den går rakt i nät. I samma ögonblick som hon slår slaget drabbas hon av kraftig kramp i vaden och ramlar på banan. Det står alltså nu 6-6 i tiebreaken. Eva vet inte om hon vågar spela vidare för det gör väldigt ont. Men hon bestämmer sig ändå för att prova.

Till sist vinner Eva med 8-6 i denna oerhört jämna och tuffa match.

Foto:

Från vänster Louise, P-A och segraren, med tur och skicklighet, Eva!


Redaktören återkommer!

Nu har jag nöjet att presentera Anders Jonssons insatser i dag! Att han hinner? Att han orkar? Beundransvärd!


Anders: "Spelades inomhus eftersom den var tvungen att spelas!"

Sofia Lindvall i tävlingsledningen delar ut första pris i Herrar 75 till Cay Sollin och andrapriset till Kurt Wijkmark.
Sofia delar ut 3:e priset i Herrar 70 till Bengt Bergelin.


Sofia delar ut 3:e priset i Herrar 60 till Bert Schyssler.


Herrar 45. Mattias LUNDGREN - Fredrik PERSSON 6-3 6-2
Damer 65. Ann-Christine MEDHAMMAR [1] - Monica SLOTH-NIELSEN 6-3 6-3
Herrar 55. Per-Anders LINDEBORG [1] - Jan RYDEGRAN 6-1 5-7 6-2
En mycket tuffare match än vad siffrorna säger! Jan var nöjd med sin fina insats!

Damer 50 med segrarinnan Eva Fridlund till höger om P-A Lindeborg. 2:a pristagaren Louise Björkhager står till vänster om P-A Lindeborg.

Resultatet 4-6 6-3 7-6(6) till Eva får tala för sig självt!

Herrar 45. Sofia delar ut 3:e priset till Patrik Blomqvist!
Herrar 40. Överlägsne segraren Magnus Larsson har fått första priset av Sofia och Per Nordström har fått andra priset!

Herrsingel 35. Sofia delar ut 3:e priset till äkta maken Nicklas Lindvall!
I bakgrunden en något avundsjuk (?) veteran.

Herrsingel 35. P-A delar ut 3:e priset till Georg Karavidas (SWE).

Herrdubbel 60. P-A delar ut första priset till Hans Westergren och Mats Eurenius.

Herrsingel 65. Niall SWEENEY [1] - Mats LILJA [3] 3-6 1-6

Mats spelade verkligen bra och vann i två raka set över den 1:a seedade Niall Sweeney England.

Damdubbel 45. Louise Björkhager/Astrid Olbers till vänster vann klassen genom att besegra Suzanne Gjertz/Tatjana Stukova med 6-1 6-4.
Herrdubbel 70. Bengt ABERG (SWE) / Mats THORELL (SWE) 6-4 6-3
Bengt BERGELIN (SWE) / Anders SJOBLOM (SWE) [2]

Möter söndag förstaseedade paret Jan-Erik Friberg/Jan Paldan i final.

Herrsingel 55. Christer LUNDBERG [2] - Anders SIRKIA [3] 6-1 6-2


Christer Lundberg möter under söndagen P A Lindeborg i final.

Damdubbel 50 Final. Gunilla Berg-Sangberg/Kristina Stig till höger har besegrat Eva Fridlund/Cecilia Grepp till vänster.

Herrdubbel 75. Till vänster om P-A segrarna i klassen Cay Sollin och Rolf Westman och till höger tvåorna Roul Per Gunnar Rohlsson och Kurt Wijkmark.

Herrdubbel 45 Semifinal. Daniel Brodén/Mattias Lundgren till vänster har besegrat andraseedade Patrik Blomvist/Jan Hedman till höger med 7-6(4) 6-3.

Herrdubbel 35 Final. Christian Eberstein/Georg Karavida till vänster har besegrat Rikard Forsén/Fredrik Stig till höger med 2 x 6-4 och vunnit klassen.

Herrdubbel 70 semifinal.Förstaseedade Jan-Erik Friberg/Jon Paldan till vänster har besegrat Christer Anersson/Daniel Jonasson till höger med 6-2 6-3. Möter söndag Bengt Åberg/Mats Thorell i final.


I den moraliska finalen i Mixeddubbel 50 besegrade Louise Björkhager/Pål Körling till vänster Gunilla Berg-Sangberg/Per Thomas Wall till höger med 3-6 7-6 10-5!


Slutligen kan det vara trevligt att informera om att svenskparet Håkan Ellwe/ Robert Stig besegrade det i HD65 andraseedade danska paret Frans Norby/Per Tuft med 6-4 6-4!
En underhållande dubbel med ett från svensk synvinkel bra resultat!

Tack Anders!

Det är söndag eftermiddag!

Här kommer redaktörens rapport med utnyttjande av i första hand Anders Jonssons suveräna bidrag vad gäller text och bild:


Redaktörens rapport 3

Jag vill gärna inleda min rapport med att citera vad den erfarne ITF-deltagaren och internationelle resenären Anders Jonsson skriver om årets ”Karlskrona International Senior Throphy”:

”Det är en fantastiska internationell veteranturneringen som nu bör lyftas till Grade 1! Allt har fungerat perfekt, vädret kan man inte råda över! Per- Anders Lindeborg har en helt fantastisk stab som med så härligt humör ser till att allt fungerar så bra! P-A! Bara vidarbefordra berömmet till berörda och bara njut och känn stolthet! Stort Tack!”

Redaktören kan från sin horisont bara instämma i lovorden.

Samtliga pristagare i turneringens olika klasser hittar Du här: PRISTAGARNA!

Jag kan då konstatera att klassen

- - HS35 vanns av norrmannen Jonathan Dalnoki,

- -HD35 vanns av Eberstein/Karavidas,

- - HS40 vanns av vår mästerlige och samtidigt mycket sympatiske Magnus Larsson (han bör nu ha fått klart för sig att hans deltagande i turneringen var mycket uppskattat av övriga deltagare),

- - HS45 vanns av gamle storstjärnan Douglas Geiwald, numera boende i Hongkong,

- - HD45 vanns av tennisvännerna Larsson och Geiwald som hade slagit samman sina tennispåsar,

- - HS50 vanns av Anders Fransson,

- - HS55 vanns något överraskande av Christer Lundberg. Motståndaren P-A Lindeborg var som tävlingsledare sannolikt inte tillräckligt koncentrerad för att ge Christer tillräckligt motstånd,

- - HD55 vanns överraskande av Henrik Källén/ Pål Körlinge, som visade de mera namnkunniga veteranerna hur dubbel skall spelas,

- -HS60 vanns av Mikael Kirs, som inte gav övriga deltagare i klassen någon pardon,

- - HD60 vanns av Mats Eurenius/Hans Westergren,

- - HS65 vanns av Mats Lilja som visade storform genom att besegra både förstaseedade engelsmannen Niall Sweeney och andraseedade dansken Frans Norby med klara siffror,

- - HD65 vanns av uppstickarna Håkan Ellwe/Robert Stig som lyckades besegra de två toppseedade paren Löf/Wall och Norby/Tuft, Danmark,

- -HS70 vanns av mycket säkert spelande Henrik Andrén,

- - HD70 vanns av uppstickarna Bengt Åberg/Mats Thorell som bl a besegrade förstaseedade paret Jan-Erik Friberg/Jon Paldan Norge,

- - HS75 vanns välförtjänt av Cay Sollin,

- -HD75 vanns av det starka paret Cay Sollin/Rolf Westman.

- -HS80 vanns av årets svenske mästare i klassen både inne och ute, Roul Rohlsson.

- - DS45 vanns av Astrid Olbers efter att hon betvingat bl a förstaseedade litauiskan Tatjana Stukova och andraseedade tyskan Nicole Seliger,

- - DD45 vanns av Louise Björkhager/Astrid Olbers,

- -DS50 vanns av Eva Fridlund,

- - DD50 vanns av Gunilla Berg-Sangberg/Kristina Stig,

- -DS55 vanns av Gunilla Berg-Sangberg,

- -DS65 vanns av Ann-Christine Medhammar,

- -MD35 vanns av Sofie Hallström/Daniel Brodén,

- - MD45 vanns av Astrid Olbers/Per Johansson,

- - MD50 vanns av Louise Björkhager/Pål Körlinge samt slutligen

- - MD65 som vanns av Monica Sloth-Nielsen/Jan-Erik Friberg.

Vi gratulerar särskilt trefaldige segraren Astrid Olbers som gjorde fin reklam för svensk veterantennis.Som framgår av resultaten ovan vann Gunilla Berg-Sandberg både DS55 och DD50 och blev silvermedaljör i MD50. Gunilla har varit vänlig skicka redaktören några rader och foton:

Nedan ser Du två foton med mig och mina motståndare i DS55, Monika Allriksson och Sylvine Samuelsson som jag båda besegrade. Tyvärr var vi bara 3 deltagare.

Fotot nedan visar Kristina Stig och mig till höger och våra motståndare i finalen i DD50, Cecilia Grepp/Eva Fridlund till vänster. Kristina och jag lyckades besegra Cecilia/Eva! "En blir bara yngre...:)"

Tyvärr har jag inget foto på Per Thomas Wall o mig. Vi torskade mot Lollo Björkhager/Paul Körlinge i en mkt jämn match i MD 50, dagen efter spelade vi inomhus(regnet öste ner) mot makarna Allriksson och vann.Därmed tog vi silverplatsen.

En mycket lyckad och trevlig tävling som jag deltog i för andra gången. Gemensam middag för alla deltagarna med mat och kräftor, spetsades med lokala förmågor som lärde oss nya nubbevisor..🍸🎤
Hälsningar Gunilla

Redaktören: Tack, Gunilla!


Några foton (Foto mm Anders Jonsson):

Fredag kväll sent:

Avgörande mixedmatchen klass 65 är avslutad. Monica Sloth-Nielsen/Jan-Erik Friberg till höger har besegrat Ann-Christine Medhammar/Anders Sjöblom till vänster Resultat: 7-6(4) 4-6 10-4 --------- till ----------: Monica/Jan-Erik!

Sofia har delat ut priserna till segrarna i Damdubbel 45 Astrid Olbers till vänster och Louise Björkhager till höger!Kl 09:30 skall den avgörande DS45-matchen spelas mellan Astrid Olbers och den litauiska spelaren Tatjana Stukova. Men regnet tvingar dem att spela sin match inomhus.


Det blev en tuff match men med svensk seger: 6-1 2-6 6-3!

Sofia i mitten har delat ut 1:a pris i herrsingel 35 till norske Jonathan Dalnoki till vänster om Sofia och andra pris till Johan Nilsson till höger om Sofia. Duktige domaren längst till vänster heter Patrik Kopecky. Med på fotot är vår omtyckte Referee Bernd Priemer längst till höger!


Mixeddubbel 35. Vinnarparet till höger Sofia Hallström och Daniel Broden och finalisterna Cecilia Persson och Joakim Ekberg till vänster!


Damsingel 45. Astrid Olbers har fått sitt förstapris av Sofia!

Men vad är det då för slags pris i de svarta tuberna?

Aha, det var ju fina priser!

Holmgrens Bil ställer upp med transportbilar på ett tjusigt sätt! Se så snygg dekal på huven. Bilen är parkerad utanför Scandics där arrangören har ordnat med nedsatta priser, tack!

I herrsingel 55 vann Christer Lundberg till höger 1:a priset och P-A Lindeborg 2:a priset! Så starkt av P-A att kunna koncentrera sig på sina matcher trots att han samtidigt håller i det mesta i turneringen! Stor Respekt!

Damsingel 45. 2:a pris till Nicole Seliger Tyskland omgiven av tävlingsledaren Sofia Lindvall och Refree Bernd Priemer!

I herrdubbel 70 vinner paret Bengt Åberg/Mats Thorell (här på fotot endast Bengt i mitten), 2:a pris till Jan-Erik Friberg till vänster och Jon Paldan Norge till höger!

Herrsingel 65 vinner Mats Lilja till vänster, 2:a pris till den duktige dansken Frans Norrby till höger!

Herrsingel 70 vinner Henrik Andren till vänster, 2:a Håkan Ellwe!

Herrdubbel 70. Så har även Mats Thorell fått sitt första pris! Hans första internationella titel. Grattis!

Herrsingel 50. Det blev Anders Fransson som gick vinnande ur striden. Den tuffaste matchen spelades igår mot Patrik Hirdbo, Åkarp. Efter 3,5 timmars spel Anders med 6-4 4-6 7-5. På bilden syns Patrik (som blev sammanlagd tvåa med tre segrar) tillsammans med P-A och Anders.


Herrsingel 45 vinner Douglas Geiwald till vänster, 2:a pris till Mattias Lundgren!


Herrdubbel 65. Blev en riktig rysare, där till slut paret Håkan Ellwe/Robert Stig till höger vinner över Lennart Löf/PT Wall till vänster med siffrorna 6-0 3-6 10-8 i avgörande supertiebreak!

Puuuhhh!!!

Slutligen!

De tävlande visste att de kunde lita på tävlingsledningen i alla lägen och alla väder!
STORT TACK FÖR FINT JOBB!


Bo
Redaktör
STV

PS.

En proffsfotograf, Anders Eriksson, har följt tävlingen. Du kan se hans foton här:

https://itf.amefoto.se/

Vill Du köpa några av hans foton kontaktar Du honom här:

anders@amefoto.se.

DS.
Mallorca Seniors Open 2011

Internationella tävlingarSkapad av BoHemborg 2011-10-02 01:05:44

Mallorca Seniors Open 2011 är avslutad. Läs här redaktörens rapporter:

Mallorca Seniors Open - del 4-2

Mallorca Seniors Open - del 4-1

Mallorca Seniors Open 2011 - Gala Dinner

Mallorca Seniors Open 2011 - del 3

Mallorca Seniors Open 2011 - del 2

Mallorca Seniors Open 2011 - del 1

ITF-tävling i Hangö 3-7 augusti 2011

Internationella tävlingarSkapad av BoHemborg 2011-03-09 21:09:20

Klicka på tecknet nedan så kan Du läsa affischen med inbjudan till

Hanko Scandinavian EB i Hangö 3-7 augusti 2011.

Veteran EM i Seefeld, Österrike - slutrapport

Internationella tävlingarSkapad av BoHemborg 2010-01-25 22:04:53

2010 års europamästerskap för veteraner i tennis i Seefeld, Österrike är avslutade.

Slutrapporten hittar Du här:

Hälsningar

Bo Red STV

Veteran EM Seefeld, Österrike - vecka 2

Internationella tävlingarSkapad av BoHemborg 2010-01-22 16:29:17

På särskild plats nedan finns resultaten från Veteran EM Seefeld, Österrike - vecka 1. Hemsidans konstruktion (?) kräver att min informationen om vad som händer vecka 2 läggs ut separat, dvs här.

Klicka på pdf-filerna nedan.

Vecka 2

Rapport 10:

Rapport 11:

Rapport 12:

Rapport 13:

Aktuella resultat: http://www.seefeld.com/de/news_events/tennis_senioren_em.php

OBS! Klicka på "Ergebnisse"!

Hälsningar

Bo Red STV

Veteran EM i Seefeld, Österrike - vecka 1

Internationella tävlingarSkapad av BoHemborg 2010-01-11 14:43:49

På denna plats finns alla rapporter från Europamästerskapen inomhus i tennis för veteraner 2010 under vecka 1.

Klicka på pdf-filerna nedan.

Vecka 1

Rapport 1:

Rapport 2:

Rapport 3:

Rapport 4:

Rapport 5:

Rapport 6:

Rapport 7:

Rapport 8:

Rapport 9:

Aktuella resultat:

För att få tillgång till de senaste resultaten gå in på: http://www.seefeld.com/de/news_events/tennis_senioren_em.php

och klicka på "Ergebnisse".

Resultat vecka 2: Se annan plats ovan

Hälsningar

Bo Red STV

Veteran EM inomhus 2010 börjar inom kort!

Internationella tävlingarSkapad av BoHemborg 2010-01-02 23:27:25

Inom kort börjar Europamästerskapen för veteraner i tennis i Seefeld, Österrike.

Klicka på pdf-symbolen kan Du läsa min första rapport om mästerskapen.

Jag återkommer!

Bo Red STV

Nästa »