STV - blogg

STV - blogg

Veteran VM individuellt äldre veteraner i Umag, Kroatien 18 - 25 september 2016.

Veteran VMSkapad av Bo Hemborg 2016-09-19 15:44:57
Veteran VM individuellt för äldre veteraner pågår nu för fullt i Umag, Kroatien. All information om mästerskapen finner Du här:

Veteran VM individuellt för äldre veteraner 2016
Du ser vilka enskilda svenska spelare som deltar i mästerskapen och hur det går för dem här:

Resultat för de svenska spelarna

Redaktörens synpunkter onsdag kväll

Henrik Andrén har gjort dagens, veckans, månadens prestation när han besegrade andraseedade tysken Peter Adrigan i raka set! Stiligt!

I morgon torsdag möter Mats Lilja förstaseedade Bruno Renoult Frankrike i kvartsfinal i HS65 medan Torsten Hansson möter dansken Frans Norby också i kvartsfinal i samma klass.

V
i har tre toppspelare att följa under de närmaste dagarna!

Redaktörens synpunkter torsdag kväll

Aj, aj, aj!

Där försvann våra möjligheter i singelklasserna!
Både Mats Lilja, Torsten Hansson och Henrik Andrén förlorade sina matcher!
Nu får vi hålla på Andrén/Jönsson i HD70 och Lennart Löf i HS65 consolation!

Du kan indirekt läsa om Torsten Hanssons match mot dansken Frans Nörby här: http://www.itftennis.com/news/243105.aspx

Redaktörens synpunkter fredag eftermiddag

Mats Lilja har varit vänlig sända redaktören en hälsning om matchen:

Hej Bo,
Mötte franske världsettan Bruno Renoult i kvartsfinal igår och förlorade med 2-6, 2-6. Han var klart bättre och jag hade ingen chans, men borde vunnit ytterligare några games med fördelsbollar. Har aldrig mött Renoult tidigare och trodde jag skulle kunna störa honom med hårt offensivt spel, men tji fick jag! Han har ett mycket säkert och varierande spel och är väldigt svår att komma åt.
Med hänsyn till ryggproblemen från förra veckan är jag trots allt mycket nöjd med kvartsfinalplatsen.

Hälsningar /Mats

Torsten Hansson skriver följande:
Hej Bo,
Kvartsfinalen mot Frans Nörby var jämn och jag var inte långt ifrån att ta hem även andra set efter en rad långa game, som dock huvudsakligen gick till Frans. I tredje satsade jag på att styra spelet med högt tempo, men missade för mycket. Frans har haft en fenomenal formtopp under de båda VM veckorna med ett flertal toppresultat och var en värdig vinnare av vår batalj.
Torsten


Från Evert Jönsson har kommit följande hälsning:

Hi Bo,
Vi har en tuff match idag. Rush/Buck vann USA mästerskapen på gräs för en månad sedan och spelar jätte bra dubbel tillsammans. Men som du vet allt kan hända. Henrik och jag spelade en bra match mot italienarna förra matchen.
Ger dig en uppdatering efter matchen.
Evert

Rättelse:

Jody Rush hade Steven Gottlieb som partner när han vann USA mästerskapen på gräs.
Men Les Buck är minst lika bra.
Evert

Från Henrik Andrén har kommit följande hälsning:

Hej Bo,
Första veckan spelade jag 5 första singlar i lagkamperna med 4 vinster och en förlust. Förlusten kom mot kanadensaren Ken Dahl i en tuff match. Sedan blev det 4 matcher i det individuella med 3 segrar och en förlust. Vinsten över Peter Adrigan i åttondelen är jag speciellt nöjd med då det var min första vinst över honom på grus på tre försök! Kvartsfinalen mot amerikanen Leslie Buck blev inte riktigt som jag hade hoppats på. Han spelade stabilt och jag kom inte upp till min bästa nivå i blåsten så det blev en rättvis seger för amerikanen.

Sammanfattningsvis var detta resultatmässigt mitt näst bästa VM och att mina förluster kom mot han som blev världsmästare i 70-klassen och han som kom trea känns ju rätt bra ändå.

Dessutom kryddades min vistelse i Umag genom att Evert Jönsson och jag gick till semifinal i dubbeln! Sammanfattningsvis två fina tennisveckor för min del där jag gärna tackar övriga medlemmar i 70-laget för en härlig gemenskap under lagveckan!


Hälsningar,

/Henrik

Redaktören: Tack själv, Henrik, för Din trevliga rapport.


Redaktörens synpunkter fredag kväll

Så har då även HD70-paret Andrén/Jönsson tvingats lämna mot det starka amerikanska paret Rush/Buck med siffrorna 1-6, 2-6. Däremot har Lennart Löf vunnit sin match i HS65 consolation. I morgon lördag final (!) mot tysken Joachim Meier som var seedad nr 15 i huvudklassen. Det blir svårt, Lennart!

Redaktörens synpunkter lördag kväll

Lennart Löf kämpade väl men fick ge sig mot tysken med siffrorna 3-6, 4-6. Trots förlusterna en mycket bra insats av svenskarna.

Du kan kolla hur det gick om Du i morgon eftermiddag går in på sidan med världsmästerskapens slutresultat här:

http://itfseniors.tournamentsoftware.com/sport/winners.aspx?id=A8A002C6-7402-4EFC-8B63-42E4070E01CE

F
ör svenskt vidkommande är det särskilt trevligt att kunna konstatera att Henrik Andrén/Evert Jönsson placerade sig som bronsmedaljörer i HD70-klassen!

Därmed slut på redaktörens rapportering.