STV - blogg

STV - blogg

Veterantävlingar på Mallorca 2016!

Internationella tävlingarSkapad av Bo Hemborg 2016-09-30 20:22:37

Fredagen den 30 september 2016.

IX International Senior Tennis Open!

Idag, fredag, har semifinaler spelats i de olika klasserna.

För svensk del kan vi med glädje notera att
- Anders Sirkia är i final i HS55 och att
- Håkan Ellwe (foto nedan) är i final i HS70.Under lördagen avgörs även dubbelmatcherna.

Hur läget är för de svenska spelarna finns att läsa: HÄR!

T
yvärr förlorade Anders Sirkia i finalen HS55.

Det regnade när Håkan Ellwe skulle spela sin final. Spel idag söndag?
Redaktören återkommer.

Idag söndag inleds ...

21st Mallorca Seniors Open 2016!


Se spelplan och resultat för svenskarna:
HÄR!

Måndag lunch!


Nu är redaktören själv på plats efter en söndagsresa som började kl 0700 och slutade kl 2200!

Är man snål så får man vara beredd på att resan tar lång tid. Men fyra timmars uppehåll i Frankfurt gav mig chansen att få njuta av finalen i Shenzhen Open i Shenzhen, Kina mellan Richard Gasquet och Tomas Berdych. Berdych vann efter att ha missat två matchbollar i Gasquets serve vid ställningen 7-6, 5-3! Han förlorade sedan setet efter noll-break i egen serve och dåligt spel i tiebreak. I tredje set höjde han dock sitt spel och lyckades vinna med 7-6(5), 6-7(2), 6-3! Då var det ganska skönt att efter denna nerviga match sätta sig på Lufthansa mot Palma. Där väntade en buss (för en billig penning) som gav mig chansen att lära känna Mallorca kvällstid mellan kl 18:00 och 22:00. Att det finns så många turister utspridda på ön vid denna tid på dygnet visste jag inte!

Men nu till tennisen!

Här den välkända entrén!
Och här tre damer som trivs i DS45-klassen.


Från vänster ovan Susanne Franke, Anne Johansson och Cecilia Persson.

Bert Chyssler skall spela kl 09:00. Här Bert med sin tyske motståndare.
... som inte kommer att ställa till något besvär för Bert i hans fortsättning i klassen.


Och här två svenska HS55:or som har varit och tränat inför kommande matcher.

Och här skall vår ordförande i SvTF, Thomas Wallén, inom kort in på banan för att i den moraliska finalen i HS60-klassen möte skicklige engelsmannen och världstvåan Paul French. Två veteraner med P-T Wall till höger och Bert Chyssler till vänster stöttar Thomas med sin moralisk närvaro.

Själv tar redaktören chansen att förstärka sina relationer med tävlingsledningen genom närkontakt med högste chefen Helge Albrecht!
Här anmäler man sig.

Helge Albrecht har sett till att han har en kvalificerad stab av kunniga och vänliga medarbetare. Här ett föredöme: Anja Baumann!

Men nu är det allvar!

Här de två spelarna med tävlingsledningens Mirja Bunger i mitten. Längst till höger på fotot kan man se banskötaren som inom kort blir besvärlig för Thomas. Han anser nämligen att Thomas har skor på sig som gör märken i banan. Högre chef tillkallas som beslutar: Byt skor! Thomas får låna ett par av en av de närvarande svenskarna.

Matchen kan börja.

Hur det gick? Läs mer nedan!

Redaktören skall själv spela. Därför tillfälligt avbrott i rapporteringen.

Men redaktören återkommer!


Måndag kväll!

Det har varit en lång eftermiddag.

Kl 15 skulle jag spela min första singelmatch på NA Taconera. Men min motståndare och jag kom inte in på bana 5 förrän kl 16:30. I vanlig ordning tog vi så god tid på oss att vi var den enda spelande paret kvar vid ½ 6 – tiden. Vi hade nöjet att ha tävlingsledningen vid sidan av banan. De ville ju gärna komma ”hem” till övriga i tävlingsledningen. Jag hade turen att göra färre missar än min motståndare. Som vänsterhänt spelare hade jag inga problem med solen utan kunde vinna med 6-2, 6-3.

Under tiden som vi spelade var det många av oss svenskar som var i elden. Resultaten finns nu – sent omsider - tillgängliga här: HÄR!

De flesta av oss vann stort medan några av oss förlorade i jämna matcher. Nu finns chansen att göra bra ifrån sig i consolation för de som har förlorat sina första matcher. Helge Albrecht har ordnat en fin turnering där alla får möjlighet att spela minst två matcher. Bra Helge!

Jag vill gärna gratulera Margareta Meldahl till en fin match mot världsstjärnan Petro Krüger Sydafrika. Det blev jämna siffror i de två seten.

Lycka till i morgon och på onsdag (gäller det fåtal svenskar som är spellediga i morgon tisdag!).

Redaktören återkommer.

PS.Här några foton från måndagen:

Du skall veta, Rolf Westman, att Du har en tysk motståndare som gärna hade sett Dig här på Mallorca i HS75-klassen, Klaus Haas, som nu är tredjeseedad i klassen. Nu får Cay Sollin försvara de svenska färgerna i klassen.

PT Wall har sin coach med sig. Kanske Du kan gå lika långt som för två år sedan när Du krossade allt motstånd i Din klass!


En som också var på plats var/är Nubbe, förlåt Hubbe, Nilsson! Han hade förlorat i går och var därför inte på det strålande humör som i vanliga fall kännetecknar honom!

Och här två svenskar som utmärkt sig på tennisbanan på något skilda sätt. Till vänster Michael Zachrisson som förlorade sin första match i HS55 efter hård kamp mot en trist men skicklig tysk och som nu skall vinna (?) consolation i klassen och till höger Anders Sirkia som tog sig till final i HS55 i den tidigare turneringen under veckan. Nu laddar han för tisdagens match mot en skicklig engelsman.

Anders fick ett fint pris för sin andraplacering. Se nedan:Och här har vi Johan Claesson tillsammans med sin coach.

På eftermiddagen kvaddade Johan sin motståndare i HS50, som dock lyckades vinna ett game!

Matchbollen på för Johan rätt väg, dvs ut...!


Ytterligare en svensk spelade sin match på banan strax intill.

Det var Håkan Ellwe som i HS70 besegrade en på många sätt besvärlig fransman, Claude Boutard, med siffrorna 7-6(3), 6-2.

Håkans fransktalande coach Marianne och svenska supportrar, bl a dubbelpartnern Robert Stig, var på plats!


Nu natti, natti!

Tisdag förmiddag!

Turneringshotell är Beach Club Font de Sa Cala. Men vi är många svenskar som inte fått något rum på Bech Club. Vi har därför "tvingats" ta in på hotellet mitt över gatan, Iberostar. Men det är inte så dumt det heller.

Här ett foto som skulle visa den vackra havsutsikten. Men i stället blev det bara ett foto av de närmsta träden. Det ljusa i bakgrunden får utgöra solskenet och havsutsikten.


Från matsalen har man samma vackra utsikt över havet. Men även i detta fall vill inte kameran visa sanningen. Men bra nog ändå med kaffe- och mjölkkannan i förgrunden till höger.I hotellets reception står Marian beredd att klara av alla de problem vi gäster kan tänkas ha. Däremot vill hon av någon anledning inte tala om hur vi skall vinna våra matcher.

En som bor på hotellet är Harald Kjessler. I söndags vann han sin första match i HS50 enkelt men mötte sedan på måndagen den fjärdeseedade schweizaren Hansi Dreifaldt som vann med de täta siffrorna 7-5, 6-4.

Nu får Harald koncentrera sig på dubbeln tillsammans med Ulf Rosberg. De är tredjeseedade så man förstår att tävlingsledningen har höga förväntning på svenskarna. Och då har vi detsamma!

På väg till Beach Club Font de Sa Calas tennisbanor passerar jag en av stjärnorna i turneringen - Alan Rasmussen Danmark. Av någon anledning är han bara seedad 9 i HS60 men kommer att ta sig till minst semifinal i klassen. För övrigt spelar han dubbel med en annan stjärna - engelsmannen Paul French - som fick kämpa ganska ordentligt innan han besegrade vår egen Thomas Wallén i måndags!


Strax därefter möter jag samma H55-gubbar som i går som även idag "bara" har tränat en stund på en av banorna.


Christer Lundberg som är 27-seedad skall möta 9-seedade britten Richard Jackson på NA Taconera kl 10:30 medan P A Lindeborg som är 3-seedad skall möta 21-seedade spanjoren Francisko Carrasco Navarro på Font de Sa Cala kl 12:00.

Kan man hoppas på svenska segrar?

Och här åtminstone en stjärna - Peter Pokorny - till vänster.

Till höger "offret" för Peters tenniskonst - tysken Rolf Willrich. Får Rolf några games? Knappast!

Och här husets katt - kanske dess tennismaskot?


På bana 5 skall 8-seedade Cay Sollin in och i HS75 möta sin dubbelpartner, 7-seedade
Werner Schlereth. Kan man hoppas på svensk seger?


Här med tävlingsledningens funktionär i mitten, som ser ut som om han har värmt upp ordentligt inför matchen.

På bana 4 möter 3-seedade Klaus Haas 10-seedade engelsmannen Robert Milner. I inledningen av matchen ser faktiskt Klaus ointresserad ut.


Men han kommer väl att bättra sig - med hjälp av sin coach närmast kameran.

Här ett trevligt besked:

Daniel Brodén nedan till höger har tidigare besegrat en 6-seedad österrikare i HS45-klassen och Guy de Smet nedan till vänster har tidigare besegrat en oseedad tysk med 6-0 i tredje set. Spännande!


Funktionären Dorota från Polen (!) ser till att uppvärmningstiden begränsas till fem minuter - på alla banor.

Här två spelare som skall iväg till 10:30 - matcher ...

... Anders Björklund och ...

... Mats Lilja, med sin nygamla coach, Kristina! Nygammal = nytt snyggt ansikte!

Mats skall spela här på Font de Sa Cala och möta oseedade Markus Frenner
medan Anders Björklund skall få biltransport till Son Besso för spel mot 6-seedade tysken Joachim Meier.


Mats blir favorit i sin match medan vi nog realistiskt sett måste acceptera en förlust för Anders!
Och nu gäller det att ladda själv för match kl 15:00 tillsamman tyska Ingrid Lösel mot Birgitta och Lars-Erik Ringström i MD75 - klassen.

Tisdag kväll!

Innan jag kom iväg till min 15-match träffade jag på Kenneth Andersson som skulle spela dubbel tillsammans med Björn Forsén på Aguait-banorna.


Även Jan-Erik Friberg väntade på transport.


Medan jag väntade på transporten kom det ett räddningsfordon med tävlingsledaren Helge Albrecht vid ratten!.

Han lovade att ordna så att alla de svenska deltagarna skulle få en ”egen” hörna vid onsdagens festmåltid med början kl 18:30.
Trevligt!

För egen del blev det en trevlig transport till Son Besso.

Här anmäler min partner Ingrid Lösel att vi är på plats.

Och de fyra spelarna uppställda inför MD75-matchen.


Det blev tyvärr förlust för paret till höger med 8-10. Det trista hände att matchen avgjordes på ett fatalt sätt genom att spelaren längst till höger i matchtiebreaket servade vid ställningen 8 – 9 och då slog ett dubbelfel. PINSAMT!

Denna negativa insats påverkade redaktörens förmåga att under kvällen kommentera övriga svenska spelares mycket positiva insatser under dagen. Hänvisar därför läsaren enbart till resultattablån, som finns: HÄR!

Några få kommentar: Glada svenska överraskning i de yngre klasserna. Bl a vann Daniel Brodén/Mattias Lundgren sin match i HD45-klassen med 6-0, 6-0! I de något äldre klasserna ser det även positivt ut. Bl a vann Cay Sollin sin match säkert i två raka set. PT Wall tvingades dock ge sig i en tresetsmatch mot 11-seedade österikaren Prelog. Även Anders Björklund och Robert Stig förlorade mot kvalificerat motständ.

Onsdag morgon!

Redaktörens trista match med förlust genom dubbelfel på matchbollen i MD75-klassen är glömd! Egentligen förträngd! Nu väntar en dag med många trevliga svenskmatcher.

Jag ber att få hänvisa till aktuell tablå där Du hittar dagens, torsdagens, svenska matcher: http://itfseniors.tournamentsoftware.com/sport/matches.aspx?id=2791DAA3-2848-458D-B4BB-B3E4E207D064

Exempel:

· - Håkan Ellwe kl 1030 på Font de Sa Calla

· - Fredrik Söderlind kl 1200 på Font de Sa Calla

· - Mats Lilja kl 1330 på Taconera

· - Margareta Meldahl kl 1500 i DD på Taconera

· - Tre svenskar i HD55 kl 1630 på Aguait. Kul!

· - Roul Rohlsson i HD80 kl 1500 på Son Besso

· - Pia Hankö i MD45 kl 1630 på Son Besso

· - Torsten Hansson i HS65 kl 1330 på Taconera mot andraseedad!

· - m fl, m fl.Redaktören återkommer!

Onsdag eftermiddag!

Innan jag gav mig iväg till för min match mot den förstaseedade engelsmannen i min klass tog jag ett foto av min havsutsikt.


Något bättre än de tidigare!

Så var det dags för transport till spelplatsen.


Väl på plats frågade jag tävlingsledningens Jens Langkopf. Någon svenskmatch?

Jodå, på bana 1! Och mycket riktigt Bert skulle möta fjärdeseedade Francis Boyer där.


Förr egen del blev min match spelmässigt en blandning av hög och låg kvalitet.

Första set lyckades jag förlora med ett dubbelfel på setbollen: 5-7. I pausen mellan första och andra set passade jag på att under s k toalettbesök dricka en kopp kaffe som fick fram mina bästa resurser på mycket länge: Vinst med 6-1 på ca 20 minuter! I matchtiebreaket återföll vi båda två i första sets försiktiga spel. Vid ställningen 8-9 hade engelsmannen egen serve till matchvinst. Jag lyckades rädda mig kvar i matchen genom en vågad men lyckosam stoppboll. Nästa två bollar vann jag och därmed matchen!

Resultat: Bo Hemborg - Tom D. Eastop [1] 5-7, 6-1, 11-9

När jag drack min segeröl i baren kom Roul med hustru Birgitta till platsen. Roul hade tidigare på dagen vunnit sin match i HS80 enkelt och skulle nu spela dubbel med tysken Althaus mot just min engelske motståndare Tom och schweizaren Hastoy.(Det blev för Roul en enkel seger med 6-0, 6-1.)

Även tyska världsstjärnan - fortfarande - nu i D70-klassen, Heidi Orth, var på plats. Hon hade just besegrat 5-seedade Ana-Maria Arias från Chile(!) i raka set. Både Jens och Heidi är som synes glada över resultatet.

På bana 6 skulle en ny svenskmatch spelas. Monica Sloth-Nielsen hade oturen att i DS65 consolation få möta skickliga belgiskan Brigitte Bocken-Jacob som i sin tur i huvudturneringen hade haft oturen att få möta andraseedade världsstjärnan Heidi Eisterlehner.

(Det blev också förlust för Monica i raka set).

När jag var tillbaka på Font de Sa Cala frågade jag därvarande tyske funktionär om det fanns någon svenskmatch i närheten?
Jodå, på bana 4!

Mycket riktigt! Svenskarna Ellwe och Stig till vänster skulle möta tyskarna Kluge och Lustig till höger i HD65. (Det blev ingen "lustig" match för tyskarna som fick ge sig med siffrorna 1-6, 6-4, 6-10!)

På väg tillbaka till mitt rum konstaterade jag att det fanns annat än tennis att ägna sig åt.


Här Font de Sa Calas behagligt sol- och vattenbad. På rummet längst upp till vänster i huset bortom bassängen brukar Hans Eberstein och Ville Vieglins husera sedan tjugo(!) år tillbaka. Gäller det fortfarande, Hans?

På Iberostar, där jag själv bor, ägnar man sig åt vattenlöpning! Både unga och gamla!

De unga klarar sig bäst!

Nu skall det bli skönt att koppla av efter segern över den förstaseedade engelsmannen. Nu väntar ett välstädad appartement.
De för en redaktör viktigaste attributen finns samlade här:

Specialkontakt med rymden, dvs Internet, med flera kopplingsmöjligheter, lampa, telefon, flaska med lämpligt/nyttigt innehåll samt - viktigast av allt - kameran!

Men nu vila inför onsdagskvällens stora begivenhet:

Galamiddagen med början kl 18:30! Klicka här:Torsdagen den 6 oktober

Nu väntar spel på hög nivå. Med många svenska deltagare inblandade i toppen! Trevligt!

Torsdagens spelprogram för de svenskar som är kvar:

45 - klassen
Daniel Brodén möter andraseedad spelare Font de Sa Cala
Anne Johansson möter tredjeseedad spelare Font de Sa Cala
Daniel Brodén/Mattias Lundgren möter förstaseedat dubbelpar Son Besso

50 - klassen
Ulf Rosberg möter tredjeseedad spelare Font de Sa Cala
Lars Lundahl/Magnus Oskarson möter förstaseedat dubbelpar Aguait
Johan Claesson/Fredrik von Ölreich möter andraseedat dubbelpar Font de Sa Cala

55 - klassen
Per Anders Lindeborg (3) möter sjundeseedad spelare Font de Sa Cala
Christer Lundberg (27) möter andraseedad spelare Font de Sa Cala
Anders Sirkia/Michael Zachrisson (7) möter fjärdeseedat par Font de Sa Cala
Alec Allen/Per Anders Lindeborg (2) möter oseedat par Aguait

65 - klassen
Mats Lilja (7) möter förstaseedad spelare Son Besso
Torsten Hansson (10) möter femseedad spelare Son Besso

70 - klassen
Håkan Ellwe (10) möter Alexander Cernoch (5) Son Besso
Jan-Erik Friberg/Ryszard Ogarzynski (6) möter fyraseedat dubbelpar (i morgon?)
Margareta Meldahl/Renate Schröder (3) möter Petro Krüger/Heide Orth [2] (i morgon?)

75 - klassen
Cay Sollin (9) möter andraseedad spelare Taconera
Cay Sollin/Werner Schlereth (2) möter tredjeseedat par Son Besso
Birgitta och Lars-Erik Ringström möter förstaseedad par Taconera

80 - klassen
Roul Rohlsson (2) möter femteseedad spelare (i morgon)
Herbert Althaus /Roul Rohlsson (1) möter oseedat par Taconera

85 - klassen
Bo Hemborg möter Hans Poetter (i morgon?)

Torsdag förmiddag!

Tyvärr, det ser ut att bli en regnig dag!På bana 9 värmer finländaren Tapio Rossi och vår egen Ulf Rosberg upp i HS50-klassen.


Medan man i den andra svenskmatchen, den mellan Per Anders Lindeborg (3) och sjundeseedade mexikanaren (!) Edgar Giffenig till vänster tvingas vänta på sin tur.


Många turister som inte är intresserade av tennis väljer att vänta på bussen till närliggande stad, Cala Ratchada.
Här avviker dom!

En som står i regnet och väntar på att matcherna skall komma igång är Alan Rasmussen som igår förlorade mot.sjätteseedade spanjoren Felix Riba i en tät match. Alan anser att denne mycket väl kan gå till final. Alan är själv på tredje året i klassen.


Till och med städerskorna har gått i regnskydd.


Så det dröjer nog innan matcherna kommer igång igen.

Speciellt när banorna ser ut så här:Håkan Ellwe har här fått veta att tävlingsledningen kl 14:30 kommer att ge nya besked om det blir tennis eller ej. Marianne ser ut att vara nöjd med denna information.

Själv passar jag på med att ta en lunchpaus på restaurang Bambu - en av speciellt skåningarna omtyckt restaurang.Öl och grönsakssoppa för 8 €. Det är väl överkomligt! När jag ätit färdigt kommer Birgitta Ringström in på restaurangen. Lars-Erik letar efter parkeringsplats för deras hyrbil men kommer snart. Under tiden berättar Birgitta om sin match i går. Hon hade utsatts för en utskällning ev den tennisdam hon nu i eftermiddag skall möta i MD75, Karin Mathenz! Birgitta hade anmält sig till spel hos tävlingsledningen på Taconera. Men i tävlingsledningens stressiga situation fick Birgitta inget besked om att hon skulle in på bana 4. Först efter en lång stund kom dom på att informera Birgitta. När Birgitta då hälsade på sin motståndare fick hon en grandios utskällning. Under hela matchen uppförde sig motståndaren på ett oacceptabelt sätt. När tyskan hade vunnit matchen efter matchtiebreak vägrade hon ta Birgitta i hand.
Det finns typer - även i Tyskland!

Här berättar Birgitta om sitt obehagliga möte med Karin Mathenz!
I restaurangen träffade jag senare på de skåningar som verkligen uppskattar restaurangen.


Från vänster Lena Söderberg, Hubbe Nilsson, Kenneth och Kristina Andersson och Guje Nilsson. Lena hälsar från Björn som ligger på rummet och mår dåligt, tyvärr.


Torsdag kväll

Dagens svenska matcher var:

45 - klassen
Daniel Brodén möter andraseedad spelare Font de Sa Cala
Anne Johansson möter tredjeseedad spelare Font de Sa Cala
Daniel Brodén/Mattias Lundgren möter förstaseedat dubbelpar Son Besso

50 - klassen
Ulf Rosberg möter tredjeseedad spelare Font de Sa Cala
Lars Lundahl/Magnus Oskarson möter förstaseedat dubbelpar Aguait
Johan Claesson/Fredrik von Ölreich möter andraseedat dubbelpar Font de Sa Cala

55 - klassen
Per Anders Lindeborg (3) möter sjundeseedad spelare Font de Sa Cala
Christer Lundberg (27) möter andraseedad spelare Font de Sa Cala
Anders Sirkia/Michael Zachrisson (7) möter fjärdeseedat par Font de Sa Cala
Alec Allen/Per Anders Lindeborg (2) möter oseedat par Aguait

65-klassen
Mats Lilja (7) möter förstaseedad spelare Son Besso
Torsten Hansson (10) möter femseedad spelare Son Besso

70 - klassen
Håkan Ellwe (10) möter Alexander Cernoch (5) Son Besso
Jan-Erik Friberg/Ryszard Ogarzynski (6) möter fyraseedat dubbelpar (i morgon?)
Margareta Meldahl/Renate Schröder (3) möter Petro Krüger/Heide Orth [2] (i morgon?)

75 - klassen
Cay Sollin (9) möter andraseedad spelare Taconera
Cay Sollin/Werner Schlereth (2) möter tredjeseedat par Son Besso
Birgitta och Lars-Erik Ringström möter förstaseedad par Taconera

80 - klassen
Roul Rohlsson (2) möter femteseedad spelare (i morgon)
Herbert Althaus /Roul Rohlsson (1) möter oseedat par Taconera

85 - klassen
Bo Hemborg möter Hans Poetter (i morgon?)

På grund av regn prioriterade tävlingsledningen singelmatcherna. Dubbelmatcherna är flyttade till fredag.

Här dagens svenska resultat:

45-klassen
Både Daniel Brodén och Anne Johansson förlorade sina matcher.

50-klassen
Ulf Rosberg förlorade sin match.

55-klassen
Både Per Anders Lindeborg och Christer Lundberg förlorade sina matcher.

65-klassen
Mats Lilja vann sin match!
Torsten Hansson förlorade sin match.

70-klassen
Håkan Ellwe förlorade sin match.

75-klassen
Cay Sollin förlorade sin match.

80-klassen
Roul Rohlsson vann bägge sina matcher!

Redaktörens kommentar: Vi har många bra veteraner. Men för deras framgångar finns det alltid en begränsning. Alla kämpade dock efter bästa förmåga.

Denna gång kan vi glädja oss främst över Mats Liljas överväldigande insats. Att besegra en professionell spelare som Andrew Rae är professionellt! Stort GRATTIS! Kan vi hoppas att det går hela vägen fram till final och finalvinst nu i HS65 - klassen?

Här några foton från kvällens matcher:

Finske spelaren hade en bra dag medan Ulf Rosberg inte fick spelet att fungera på topp.
Per-Anders Lindeborg mötte ett mexikansk proffs som behärskade alla slag. Det är bara att acceptera att man då inte kan vara med i leken.

Tack för bra match!
Per Anders tog chansen att förklara för sina vänner på läktaren varför mexikanaren var så skicklig.

Margareta Meldahl lärde sig mycket av mexikanaren som hon kan använda i morgondagens dubbel.


På spelplatsen Son Bosso hade Mats Lilja redan besegrat Andrew Rae när redaktören kom på plats. Nu blev det att följa det spännande slutet i matchen mellan Torsten Hansson och spanjoren Luis Flor de la Morena. Ovan svenska suportrar.

Här spanjoren:


Och här Torsten:

Spanjoren vinner en mycket välspelad match med 6-4, 3-6, 6-3. All heder, Torsten!

En match mellan två justa veteraner!

Nu laddar vi för morgondagens matcher med förhoppningsvis solen och det fina vädret tillbaka.

Här hittar Du: Fredagens matcher!

Fredag kväll!

Vilken dag och vilken kväll!

Jag hade förmånen att i min sista match i min H85-klass möta en mycket sympatisk tysk som på senare år insett att seger i tennis har sina fördelar men inte kan konkurrera med den trevliga samvaron på och vid sidan av tennisbanan som ju trots allt är syftet med tennisen.


Jag har ännu inte kommit därhän i min tennis. Jag var därför ofin nog att slå stoppbollar som han inte klarade att nå i syfte att vinna matchen och klassen.

Fördelen med den inställningen var att jag nedan kan presentera det dokument som visar att jag vunnit HS85-klassen.

Prisutdelare var chefen själv, Helge Albrecht.

Det blev i övrigt ömsom vin, ömsom vatten i dagens resultat på svensk sida. Du hittar samtliga fredagens resultat: HÄR!

Exempel på resultat:

I t ex HD55-klassen är Alec Allen/Per Anders Lindeborg på väg mot seger i klassen. I dag fick Anders Sirkia/Michael Zachrisson känna av deras högklassiga spel.

Mats Lilja hade ju i går i HS65-klassen besegrat förstaseedade Andrew Rae genom att australiensaren gav upp i andra sett pga hälsporre. Idag tvingades Mats själv ge upp mot sin motståndare pga av ryggproblem som stört honom under hela veckan.

I HS80-klassen är Roul Rohlsson efter säker seger i semifinalen framme i final och möter där förstaseedade Herbert Althaus.

Och i HD80-klassen har Roul Rohlsson hittat en bra partner, just Herbert Althaus, som idag bidrog till att de i morgon spelar final i klassen.

Men redan i dag är det dags att hylla ytterligare två svenskar som vunnit i HD45-klassen.

Jag tänker då på Daniel Brodén/Mattias Lundgren som vunnit HD45-klassen.


I morgon är det flera svenskar som har chansen att ta hem segern i dubbelklasserna. Förutom Per Anders i HD55 så har vi Lars Lundahl/Magnus Oskarsson i HD50, Hakan Ellwe/Robert Stig i HD65, Jan-Erik Friberg i HD70, Cay Sollin i HD75 och Roul Rohlsson i HD80! Inte dumt alls!

Men vi får inte glömma att vi även har det trevligt bl a kvällstid. Redaktören fick möjlighet att njuta av en skånsk afton med god mat och dryck på rest.

Och PT Wall tyckte vi skulle fira HS85-segraren med ett foto. Bara att tacka och ta emot!
Men sedan fortsatte den trevliga samvaron med inlägg av bl a Kristina Andersson.
Se, det var en helkväll.

*****

Tidigare på dagen kollade redaktören hur det gick för de svenske.

Här några foton med förklarande text.

Vid turneringsledningen bord fanns det en skärm med uppgifter om var spelarna höll till. Där kunde man också följa det aktuella läget.

PT Wall och Torsten Hansson kunde efter att ha avslutat singelturneringen gå omkring och kolla hur det bl a gick för de övriga svenska deltagarna.


Själv tog jag mig till bana 9 där i HS80-klassen andraseedade Roul Rohlsson skulle möta femteseedade engelsmannen Stuart Gould. Det blev en nästan pinsamt enkelt seger för Roul som inte släppte ett game! Du är i Ditt livs form, Roul!

Även Kenneth Anderson var nöjd med Rouls spel.

Jag skulle spela min sista match på Taconera kl 12:00. Samtidigt skulle Monica Sloth-Nielsen/Jan-Erik Friberg möta det danska paret Benedikte Braae/Sven Larsson.

De spelade på banan intill mig så jag kunde följa första set. Det var en jämn match med ovanligt bra mixedspel. Tyvärr vann danskarna de avgörande bollarna i vissa games och därmed första set med 6-4. Senare kunde jag konstatera att andra set hade gått till tiebreak med seger för danskarna med 7-6(2).

Åter till Font de Sa Cala där Håkan Ellwe och Robert Stig som tredjeseeade par i HD65 kunde glädja sig åt sin seger över tysk-italienska femteseedade paret Franz Remy Antonio Tripodi med 6-4, 6-3.


Men nu, söndagen den 9 oktober kl 22:00, är redaktören hemma i Sverige.

*****

Här redaktörens slutrapport:

Mallorca Senior Open 2016

Tävlingen är ett mycket bra exempel på veteranturneringar som ger deltagaren både goda möjligheter att spela matcher och att umgås med andra spelare vid sidan av banan på ett socialt mycket trevligt sätt.

Redaktören har varit med ett stort antal år och kan bara konstatera att Helge Albrecht har lyckats organisera en tävling som faktiskt är överlägsen övriga turneringar. Stora ord men sanna ord – enligt redaktörens uppfattning.

I år har det varit ett stort antal svenskar som deltagit i de yngre klasserna. Vi får väl hoppas att det blir ytterligare ”ungdomar” som söker sig till Mallorca Senior Open första veckan i oktober år 2017. Det blir nämligen svårt för våra bästa äldre seniorer att ställa upp i nästa års tävling på Pont de Sa Cala eftersom veckan därpå spelas Veteran VM för äldre veteraner i Lake Nona, Florida, USA.

Du hittar de fyra bästa spelarna/paren i samtliga klasser: HÄR!

Vi har som nämnts tidigare en svensk segrare i klassen HS85, en svensk segrare i HD80 och två svenska segrare i klassen HD45. I övrigt har vi flera svenska goda placeringen i de olika klasserna.

Du hittar samtliga svenska spelares resultat: HÄR!

Vi har alltså många bra veteraner. Många var också på väg mot stora framgångar. Men för de flesta av dem blev det stopp i kvarts- eller semifinaler. Alla kämpade dock efter bästa förmåga och som goda sportsmän/sportskvinnor. Redaktören fick faktiskt av tävlingsledaren Helge Albrecht ta emot beröm för de svenska spelarnas justa agerande på och vid sidan av banan.

Som avslutning här några av redaktörens rapporter från tidigare år:

2008 gjorde Hans Eberstein en fin insats. Läs:


2009 var vi också ganska duktiga. Läs:

2013 gjorde bl a Torsten Hansson en fin insats = finalist i HS65. Läs:

2014 vann PT Wall HS65-klassen och flera andra svenskar gick långt i turneringen. Läs:

Vi ses kanske nästa år!

Bo
Red STV