STV - blogg

STV - blogg

2016 års tennisveteran!

NyheterSkapad av Bo Hemborg 2016-10-04 05:27:15
Det är visserligen ytterligare nära två månader kvar till dess STV styrelse med ordföranden Kenneth Johansson i spetsen skall besluta om vem som skall utses till 2016 års tennisveteran.


Vi har många medlemmar som är väl värda att nomineras som kandidater till utmärkelsen.

Vi har t ex Torsten Hansson i H65-klassen som bör ligga bra till för utmärkelsen.

Och vi har Kenneth Andersson som visserligen blev årets tennisveteran redan 1992 tillsammans med Jan-Erik Friberg i första hand för att de blev europamästare i herrdubbel men som nu 2016 efter många års svåra perioder med skador och operationer är tillbaka på tennisbanan igen och detta på ett sportsligt sätt av högsta klass.

Vi har dessutom en veteran som i dagarna har lämnat sina uppgifter inom SvTF - Hasse Persson! Hasse har verkligen levt upp till kraven i rad 2 ovan. Han har varit en omtyckt medarbetare i förbundets olika utskott i totalt 43(!) år varav som skicklig och uppskattad ordförande i serieutskottet ca 20 år!

Men sedan har vi en veteran som står i en klass för sig: Robert Lindstedt! Robert deltar inte i våra veteranturneringar. Men det går inte att komma ifrån att han med råge har åldern inne (39 år) för utmärkelsen.

*****

Men nu - efter de nordiska mästerskapen hos SALK i Solna - kommer jag med ett nytt förslag:

Årets tennisveteraner 2016

De trettioen (31) veteraner som såg till att Sverige utförde bragden att besegra samtliga övriga nordiska länder med 8 - 0 helgen 4 – 6 november bör utses till 2016 års tennisveteraner!

Tänk efter! Vi har valt ut en upp till tre tennisveteraner varje år. Men slår inte denna bragd ut allt annat under tennisåret? Det står inte något om hur många som kan utses i gällande bestämmelser. Det fåtal av de utvalda som inte är medlemmar i STV bör få medlemskap för år 2017.

Vad sägs? Vad anser Du som medlem?

Hör av Dig via denna blogg eller direkt till info@sverigestennisveteraner.se

Hälsningar

Bo Red STV